Şubat 2014 tarihinde Hisarcık halkı ve esnaf ile sohbet ederek belediye çalışmalarını değerlendiren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Vatandaşların doğalgazın Hisarcık Bölgesine getirilmesini isteklerine “2014 yılında doğalgaz Hisarcık Bölgesine gelecek” demişti.

Melikgazi Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Hisarcık Bölgesinin bağ ve sayfiye alanlarının yoğun olduğu, Erciyes’in gidiş kapısı konumundaki Hisarcıkta Meydan düzenlemesi çalışmasının Erciyes’e yakışır bir konuma geldiği, yollarının tamamının asfaltlandığını, çevre düzenlemelerinin yapıldığını ve sulama suyu projesi ile 300.000 m2.alanın suya kavuştuğunu söyledi.

2015 yılı kış aylarında Hisarcıklıların daha temiz ve ucuza ısınacaklarını çünkü doğalgaz hattının artık Hisarcık sokaklarından evlere döşendiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Hisarcık gönül dostu insanların yoğun olduğu, havası, doğası, suyu ile bağ ve sayfiye alanları ile ilçemizin en güzel bölgelerinden birisidir. Bu eşsiz doğal güzellikler içinde ve Erciyes Kış Sporları Merkezin adeta kapısı olan Hisarcıkların havası artık kirlenmeyecek ve kirli olmayacak. Hisarcıklılar 2015 yılında daha ucuza ve daha temiz ısınacaklardır. Çünkü Doğalgaz ile hava kirlenmeyecek ve ucuz doğalgaz ile evlerinin her köşesi ısınacaktır ” dedi.

Kıranardı Bölgesinde ana hat doğalgaz döşeme çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Havası temiz Melikgazi ilçesinin çevresi ile bütünleşerek çevresindeki yerleşim alanlarında da havasının temiz olacağını kaydetti.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, havası ve suyu ile doğal ve tarihsel güzellikleri içinde barındıran Hisarcık Halkının hak ettiği hizmeti aldığını ve artık doğalgazın gelmesi ile havasının bozulmayacağını sözlerine ekledi.