İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Diyabet Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, 3.2 milyon kişinin diyabetli olduğunun farkında olmadığının tespit edildiğini söyledi.

1991 yılından beri Diyabet hastalığının tedavisinde önemli yeri olan insülini bulan Fredrick Bantig’in doğum yıl dönümü anısına, 14 Kasım Dünya Diabet Günü olarak düzenlenmektedir" diyen Dr. Kılıç, "Dünya Diyabet Günü’ne dünyanın 125 ülkesinden, Uluslararası Diyabet Fedarasyonu üyesi 150’yi aşkın kuruluş katılmaktadır" ifadesinde bulundu.

Dr. Kılıç, "Diyabet sık görülen kronik bir hastalık olması sebebiyle dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunudur." diyerek şu şekilde konuştu:

"Diyabet hastalarının sayısı hem dünyada hem de ülkemizde her yıl hızla artmaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalarla ülkemizde 6,5 milyon diyabetli olduğu ve 3,2 milyon kişinin ise diyabetli olduğunun farkında olmadığı tespit edilmiştir.

Daha sağlıklı ve yaşam kalitesi yüksek bir toplum için, diyabet hastalığının erken tanı ve tedavisinin sağlanması, risk faktörleri açısından halkın bilinçlendirilmesi son derece önemlidir. Bu anlamlı günde tüm diyabet hastalarımıza ve vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum."