Fotoğraf sanatında bir ilke imza atan Emel Sezer ve Serdar Akyay "Altın İnci Sosyal Sorumluluk Ödülü"ile ödüllendirildi.

Fotoğraf sanatını küçük çocuklara sevdirmek, onları ilkokul çağlarından itibaren bu sanata teşvik etmek amacıyla "Fotoğraf İlk Adım" kitabını çıkararak bir ilke imza atan fotoğraf emektarları Emel Sezer ve Serdar Akyay yapmış oldukları bu projeden dolayı Marmaris Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında "Altın İnci Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne"layık görüldü.

Marmaris Belediyesi ve diğer sponsor kuruluşlar tarafından organize edilen "Marmaris Uluslararası Fotoğraf Festivali" kapsamında verilen "Altın İnci" ödüllerinin sosyal sorumluluk kategorisi ödülü "Fotoğraf İlk Adım" projesine gitti.

Konu hakkında değerlendirme yapan projenin başta gelen iki ismi Emel Sezer ve Serdar Akyay şunları söyledi:

"Bu projeyi uygulamaya geçerken aklmızda "acabalar" vardı. Bugün görüyoruz ki o acabalar "iyikiler"e dönüşmüş durumda. Bu projede küçüklere fotoğraf sanatını sevdirme gayretiyle yola çıktık ve projenin ilk uygulamasını Mevlana’nın şehri Konya’da, Sille Sanat Sarayı’nda SEDEP kapsamında gerçekleştirdik. Burada sevgili Reha Bilir Hocamız ve Selçuklu Belediyesi refakatinde gelen altı ilkokuldan 20 ilkokul öğrencisine fotoğraf üzerine bilgilendirici eğitim vermeye başladık ve çocukların hepsi birer filiz misali çok heyecanlıydılar. Bu heyecana bizim heyecanımızda eklenince ortaya bir sinerji çıktı. Çocuklara “bakmak - görmek” anlamının farkındalığını yarattık. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olan çocuklarımız büyüdüklerinde fotoğraf sanatına olan katkılarımız daha iyi anlaşılacaktır, içlerinden kimbilir nice fotoğraf sevdalısı, fotoğraf gönüllüsü çıkacaktır. Bunlar bizi mutlu ediyor, bunları düşününce bize daha bir şevk geliyor. Bugün burada bu ödülü almakla da bu şevkimiz daha bir katlandı, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Projenin basın danışmanlığını yapan Hayrettin Doğan ise, "Fotoğraf sanatına katkılarımız devam etmekte.Sayın Emel Sezer ve Serdar Akyay ile başlattığımız bu projede katkılarımızdan birisi olmuştur.Alınan bu ödülde projemizin ne denli etki yarattığının bir göstergesi olmuştur. Eminim ki bu ödüllerin devamı gelecektir ki bana göre en büyük ödül bu proje kapsamında eğitime gelen öğrencilerin yüzlerindeki mutluluk olmuştur.Emeği geçenlere teşekkür ederim."dedi.