Antalya’nın Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri 2 ayrı otomobilde yaptıkları aramada 8 bin 650 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Akseki-Manavgat kavşağında E.D. yönetimindeki renta car’dan kiralandığı belirlenen 06 BP 0730 plakalı otomobilde arama yaptı. E.D’nin küçük yaştaki oğlu D.D ve D.K’nin de bulunduğu otomobilde yapılan aramada değişik markalarda 4 bin 150 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Sigaraların Gaziantep’ten Antalya’ya götürülmekte olduğu bildirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Çolaklı Jandarma Karakoluna bağlı ekipler, Çolaklı Mahallesinde inşaat işçilerine ve marketlere kaçak sigara sattığı belirlenen H.K’nin kullandığı 46 KU 883 plakalı otomobili durdurarak arama yaptı. Aramada otomobilin arka koltuğu ve bagajında 4 bin 500 paket çeşitli markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Otomobil sürücüsü H.K ve yanında bulunan arkadaşı N.E’nin Doğu illerinden yolculuk yapan Suriyelilere parça parça verilmek suretiyle otobüslerle gönderilen sigaraları Çolaklı Mahallesinde karşılayıp topladıktan sonra bölgedeki inşaatlarda çalışan işçilere ve marketlere sattıkları belirlendi.

Sigaralarla birlikte yakalanan şahıslar Jandarmadaki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.