Kayseri’de 20 yıldır kaligrafi sanatı ile uğraşan Osman Durmuş, Kaligrafi sanatına son 10 yılda ilginin arttığını söyledi.

Yıllardır Kaligrafi sanatı ile uğraşan Osman Durmuş, Kaligrafi sanatı hakkında bilgiler verdi. Durmuş, "Yaklaşık 20 yıldır kaligrafiyle uğraşıyorum bu kaligrafi güzel yazı anlamına geliyor. Latin harfleriyle yapılan çalışmalara kaligrafi deniliyor. Arapça olanlara da hat deniliyor. Bu yaptığımız çalışmalar genelde işte ebru üzerine, porselen tabak üzerine yani her türlü materyallerin üzerine yazmak mümkün. Yazının giremediği bir alan yok. Bundan dolayı yazıya olan ilgide ister istemez artıyor. Kaligrafiyle hat günümüzde biraz karıştırılıyor. Bunun karıştırılmaması gerekiyor. Çünkü kaligrafi farklı hat sanatı, farklı bir şey. Kaligrafinin hat sanatına göre belli bir düzeni kuralı yok ama düzen kural olsa da estetik olması gerek kaligrafide diğerinde de estetik var ama bunda ölçü düzen yok. Güzel yazı yazdıktan sonra sizin artık tasarımınıza bağlı olarak değişiyor" şeklinde konuştu.

Durmuş ayrıca, vatandaşların Kaligrafi sanatına ilgi gösterdiğini söyleyerek, "Kaligrafiye son 10 yılda ilgi arttı. Bundan 10-15 yıl öncesinde kaligrafi tam olarak bilinmiyordu. Ne anlama geldiği bilinmiyordu. Şimdi kaligrafi denilince güzel yazı anlamına geliyor ve çoğu kişi biliyor. Bu sanat halk tarafından rağbette görüyor. Son yıllarda ’ben yazarım, para karşılığında satarım’ düşüncesiyle gelen kişiler sonradan hüsrana uğruyor. Yani bu şekilde yapmamak gerekiyor. Öncelikle para için değil bunu gerçekten kendi hakkını vererek yapmak lazım. Kurs almak için buraya gelenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Kursa belli ölçüler dahilinde 1-2 ay kalem çizgi çalışmasıyla başlıyoruz. Burada kaleme hakimiyet çok önemli" diye konuştu.