Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç yayımladığı mesajında, “Cumhuriyetin kurucusu, istiklal mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 76. yıl dönümünde minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç mesajında, “10 Kasım, milletimiz için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O’nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. 10 Kasımların Atatürk’ün hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Türk milletine kendi kendini yönetme hakkını ve kendi kaderini tayin etme imkânını veren Büyük Önder Atatürk’ün, yine milletinin refah ve huzuru için bizlere hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma idealini gerçekleştirmek, hepimizin ortak sorumluluğudur. Milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için, yorulmaksızın gayret etmek, çalışmak ve üretmekle sorumlu olduğumuzun bilinci ile bize emanet edilen Cumhuriyetimizi, Atatürk’ün ilke ve hedefleri doğrultusunda güçlü kılma ve Türkiye’yi daha ileri seviyelere ulaştırma çabalarımızı devam ettirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Övüç ayrıca, “Ölümünün 76. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.