Kayseri Genç Müslümanlar Derneği Başkanı Ebubekir Karakaş, "Türkiye’de noel kutlamaları herhangi bir Hristiyan ülkesinden daha fazla rağbey görmektedir" dedi.

Kent Meydanında basın açıklaması yapan Kayseri Genç Müslümanlar Derneği Başkanı Ebubekir Karakaş, "Türkiye’de Noel kutlamaları herhangi bir Hristiyan ülkesinden daha fazla rağbet görmektedir” dedi. Karakaş “ Yılbaşı kutlamaları sembolik değeri yüksek toplumu bozmaya yönelik bir mühendislik projesidir. Noel Baba ise kapitalist sistemin bir yansıması olarak, maddi kazanç sağlama amacıyla uydurulan bir simgedir. Yani özet olarak Müslüman mahallesinde salyangoz satmanın diğer adıdır” ifadelerini kullandı.

Bir batılılaşma reklamı olarak icat edilen yılbaşı kutlamaları aslında dini olanı sekülerleştiren bir batılılaşma ritüeli olduğunu kaydeden Karakaş, "Hristiyanların Noel ayinleri yılbaşı gibi pagan bir yılbaşı olarak sentezlenerek dini mahiyetinden sözde ayıklanarak batılı ama seküler ritüel icat edilmiştir. Noel ağacının yılbaşı süsleme unsuruna dönüştürülmesi ve Noel Baba’nın da dinden arındırılmış bir tür mitolojik kahramana indirgeyen seküler uygulama Hristiyanlığa sonradan giren Avrupa’nın pagan adetini modernize ederek Müslüman topluma dayatılmış halidir” diye konuştu.

Karakaş, şunları söyledi:

"Noel Baba’nın çocuklara hikaye anlatmasından dijital yılbaşı ağacının süslenmesine, yurt dışı seyahatlerinden, hediye araba kazanmaya kadar yeni yıl kutlamaları kapsamında bir çok etkinlik gerçekleştiren AVM’ler tüketim çılgınlığını körükleyerek hem kapitalizm çarkının dönmesini sağlamakta, hem de bu vesile ile aileyi ve toplumu bozmaktadır. Allah Resulü ’Yahudi ve Hristiyanlara benzemeye özenmeyiniz.’ buyurmaktadır. Bir biçimde Yahudi ve Hristiyanlara benzeme sayılacak ve en temelde tevhide aykırı olan bütün bu gelenekleri bir kez daha reddetmenin imanı bir zorunluluk olduğunu kamuoyuna duyuruyoruz."