Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Derneği Başkanı Ali Kavaklıoğlu, "Riskli alanlarda çalışan işçiler ve işverenler daha duyarlı olmalı" dedi.

Kavaklıoğlu yaptığı açıklamasında, "Gün geçmiyor ki; inşaatlarda iş kazaları yaşanmasın, canlar yanmasın" ifadesinde bulunarak, "İnşaat sektörü riskli ve tehlikeli bir iş alanıdır. Meydana gelen kazalarda ortaya çıkan sonuçlar takdiri ilahidir. Ama bu demek değildir ki; tedbir almadan çalışma hayatına devam edeceğiz. Her geçen gün artarak kazaların devam etmesi, evinde bekleyenlerin bir sızı, üzüntü, ağıt ve feryat etmesine sebep oluyor" diye konuştu.

"Önlemleri alarak belki tamamen durduramayız ama kazaları en aza indirmemiz bile evde bekleyenlerin daha huzurlu olmasını sağlayacaktır" diyen Kavaklıoğlu, "Bununla birlikte ağlayanların azalacağına inanıyoruz. 27 Ekim 2014 tarihinde saat 19:00 da Hastane Acil’i önünde beklerken saat 23:00’e kadar gelen 4 tane inşaat kazasına şahit olduk. Bu kazaların sebepleri önlenebilir kazalar olması bizleri üzüyor. Riskli alanlarda çalışan arkadaşlarımızın ve işverenlerimizin daha duyarlı olması gerekiyor. Zarar ateşten gömlektir ama her harcadığımız kuruş bir kazayı önleyecekse evde bekleyenleri ağlatmayacaksa daha fazlasına değer.

Bu anlamda yetkililerin ve ilgililerin daha duyarlı olmasını bekliyoruz." diye konuştu.