Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet ÖKÇE ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Aras, Hamdi Yavuz ve Selahattin Aras Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç‘ı makamında ziyaret ederek 2011 yılında kurulan Kırmızı Et Üreticileri birliği ile ilgili bilgiler vererek dilek ve temennilerini paylaştılar.

Tarım Bakanlığına bağlı olarak kurulan

Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet ÖKÇE “Kırmızı Et Üreticileri Birliği Tarım Bakanlığına bağlı olarak 52000 sayılı yasaya tabi olarak kurulmuştur. Şu anda Kayseri ilinde 1100 kayıtlı üyemiz bulunmaktadır. 2000 civarında ise kayıtsız bu işi yapan olduğu tahmin edilmektedir. Büyükbaş hayvan yetiştiricileri olarak dar alanda üreticilik yapıyoruz. Çünkü gelişen ve büyüyen şehirlerde artık ahırlara izin verilmemektedir. Uzak alanlar da ise ulaşım maliyetini artırmaktadır. Büyük alanlarda üretim yapım birlik içerisinde bu tüketiciye direkt satışa sunma gibi çalışmalarımız vardır. Melikgazi belediyesi her sektörde yatırım ve hizmette bulunarak ilçenin ekonomik gelişmesine katkı sağlamaktadır. Biz kırmızı et üreticileri olarak kendilerinden belli bir alanda üretim yapmak istiyoruz ” dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’da ise yaptığı açıklamada, “Melikgazi Belediyesi olarak planlı ve sağlıklı şehirleşme için büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Ancak gelişen ve büyüyen şehirde bazı kriterleri de uygulamak zorundayız. Mesken alanlarda besi ahırlarına izin veremeyiz. Zaten yasa ve yönetmeliklere aykırı bu durum söz konusudur. Belediye olarak birçok esnaf sitesi yapıyoruz. Melikgazi ilçe sınırları içerisinde yer alan alanlar besi yapımına uygun değildir. Çünkü her alan planlı olup hayvancılık yapılabilinecek alan imar planında yer almamıştır. Özellikle yerleşim alanları ile bölgesinde Çevre ve Orman bakanlığı izin vermemektedir. Ancak belediye olarak Kırmızı Et Üreticileri için özel bir çalışma yapacağız“dedi.

Kayseri ilinde yer alan mesleki oda, dernek ve birlikler ile her zaman diyalog ve dayanışmasında içerisinde çalıştıklarını ve bu ziyaret vesilesi ile Birlik Üyelerine ve yönetimine teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Dağı ve çevresi ile meraların koruma altında olduğunu sözlerine ekledi.