Dünyanın en büyük vakıflarından biri olan Robert Bosch Vakfı’nın yöneticileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret etti. Vakıf CEO’su Prof. Joachim Rogall Kayseri’yi Orta Anadolu’nun merkezi olarak gördüklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi ziyarete Robert Bosch Vakfı CEO’su Prof. Joachim Rogall, Uluslararası İşbirliği Bölümü Avrupa ve Komşu Ülkeler Başkanı Atje Drexler ve diğer yetkililer ile Goethe Enstitüsü yöneticileri katıldı. Almanya’dan gelen konuklarla birlikte Başkan Özhaseki’yi ziyaret eden Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, İstanbul ve Ankara’da ofisleri olan Bosch Vakfının, Ankara’nın doğusunda da kültürel diyalog kurmak istediğini ve bu anlamda Kayseri’yi tercih ettiğini söyledi. Bosch Vakfı yöneticilerinin Kayseri’yi ve Abdullah Gül Üniversitesinin vizyonunu çok beğendiklerini ifade eden Sabuncuoğlu, iki ülkenin yakınlaşması için etkinlikler yapmak istediklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Kayseri hakkında bilgi verdi. Kayseri’de ticaret kültürü olduğu için bir uzlaşı kültürünün hakim olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, "Kayseri’de şehircilik açısından bakıldığında alt ve üstyapıda bir sorunumuz yok. Kültürde, sanatta, sporda altyapı çok sağlam. Erciyes’te kayak, şehirde su kayağı yapılabiliyor" dedi. Bosch Vakfının Abdullah Gül Üniversitesi ile yapacağı işbirliğinden memnuniyet duyacaklarını dile getiren Özhaseki, yapılacak olan projelere destek verebileceklerini söyledi.

Robert Bosch Vakfı CEO’su Prof. Joachim Rogall da Kayseri’yi Orta Anadolu’nun merkezi olarak gördüklerini belirtti ve bu yüzden Kayseri’ye geldiklerini söyledi. Almanya’daki Türk asıllı insanların çoğunluğunun Orta Anadolu’dan olduğunu da belirten Rogall, Abdullah Gül Üniversitesi’nin vizyonunu da kendi fikirlerine çok yakın bulduklarını kaydetti.