Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Muharrem ayı aşure etkinliklerine Kayseri ve Sivas’ın İlçelerinde devam edildi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyesi Hurşit Dede, ve Genel Müdür Levent Benli, Bünyan İlçesinde göreve yeni başlayan Kaymakam Muhammet Lütfi Kopan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Bünyan Salı Pazarı meydanında kurulan Aşure çadırında Kaymakam Muhammet Lütfi Kopan, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer ve Yönetim Kurulu üyelerinden Hurşit Dede, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İsmail Yücer ve diğer yöneticilerin de katılımıyla beş bin kişiye Patenti Kayseri Şeker’e ait olan haşlanmış şeker pancarı katkılı aşure ikramı yapıldı.

Muharrem ayının onuncu gününde 10 bin kişiye aşure dağıtmayı hedefleyen Kayseri Şeker gezici aşure dağıtım ekibi ikindi namazı sonrasında Gemerek ve Yeni Çubuk’ta da aşure dağıtım etkinliği düzenledi.

Gemerek’te Belediye Başkanı Mustafa Demir’i makamında ziyaret eden, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Yönetim Kurulu Üyesi Nizamettin Çatak, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer ve Yönetim Kurulu üyelerinden Hurşit Dede, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İsmail Yücer dualarla yapılan aşure dağıtımı sonrası bir hafta önce Gemerek Pancar Kantarında kaza geçiren Gazi Kaya’yı da hasta yatağında ziyaret ederek şifa vermesi dileğiyle aşure ikramında bulundular.

Gemerek Yeniçubuk Salı Pazarında Merkez camii yanına kurulan Aşure çadırına aşure almak için gelen çocukların teşekkür için Kayseri Şeker temposu yapmaları yöneticilerin ve vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Aşure dağıtım etkinliklerinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, dini ve milli değerlerden olan Aşure’nin, bereketin birlikteliğin ve paylaşmanın sembolü olduğuna dikkat çekerek "Muharrem ayı ve aşure günü dolayısıyla insanlarımızın ağzını tatlandırmaya çalışıyoruz. Kayseri Şeker Fabrikasının ürünleri çiftçimizin kendi ürettikleridir" dedi.