İnsanlık tarihinin en eski silahlarından birisi olan ok ve okçuluk sporu hakkında Kayseri Şeker yöneticileri uygulamalı olarak bilgilendirildi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay Okçuluk dersleri sonrasında yapmış olduğu açıklamada, "Okçuluk ata sporunun manevi bir yönünün olduğunu da okçuluk sporunun Kayseri’de gelişmesine katkısı ile tanınan Milli okçumuz Salih Bey kardeşimizden öğrenmiş olduk. Öğrendiğimize göre ok atmanın bir usulü var birde edebi var önce ok ve yayı ele almak için abdestli olmak gerekiyor oku bırakırken de “Ya Hak” demek gerekiyor. Bu yönleriyle değerlendirildiği zaman okçuluğun manevi yönü ön plana çıkıyor. Ayrıca bir milli spor olup, Orta Asya’dan, Selçuklu ve Osmanlı’dan devam edip gelen bir geleneğe sahiptir" dedi.

Akay, "Okçuların kaliteli savaşçılar oldukları da belli özellikle Uhud Savaşında Peygamber Efendimizin görevlendirdiği 70 okçuya vermiş olduğu talimat ve onların yapmış olduğu işten de belli.

Kayseri Şeker camiası olarak amatör branşlara yönelme konusunda bir niyetimiz var, bunlardan bir tanesi de okçuluk olsun diye ümit ediyoruz. Kayseri’de okçuluk sporunun yaygınlaşması için katkı sağlamayı ümit ediyoruz. Atıcılık sporunun bir parçası olarak okçuluk başlı başına değerlendirilebilir. Bunun ilk denemesini ilk antrenmanında ok, yay ve Selçuklu börküyle tanışmış olduk. Tabi bunlar insanda farklı duyguların oluşmasına sebebiyet veriyor. Hem tarihi hem manevi bir misyonu var bunların yaşatılmasının da kültürümüze önemli bir katkısı yanı sıra İnsanların milli, manevi yönünün gelişmesine katkısının olacağını düşünüyoruz. Bu sebeple ata sporumuzun genç nesillere tanıtılmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz ve inşallah buna adım atmak ümidindeyiz" ifadesinde bulundu.

Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli de, "Ok sporunun bu şekilde maneviyatının olduğunu da gördük. Bu işe eğilirsek çok önemli bir iş başarılacağı kanaatindeyim" dedi.

Milli Okçu Salih Sağlam okçulukla ilgili bilgilendirme sonrasında yaptığı açıklamada, "İlk denemeleri için gayet iyilerdi. Başkanımız oku vurdu biz vuramadık. Kemankeşlerde bir söz var” oku atmak maharet ister isabeti kaderdir” diyerek Başkan Hüseyin Akay’ın attığı okun hedefini bulmasından dolayı tebrik etti.