Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi 35 yaş altı meslek mensuplarından oluşan Gençlik Meclisi ilk toplantısını Kadir Has Kongre Merkezi’nde yaptı.

Toplantıya TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir ile Kayseri SMMM Odası Yönetimi ve Gençlik Meclisi Üyesi 52 meslek mensubu katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Meclis Başkanı, Kayseri SMMM Odası üyesi Ferhat Karadavut yaptı. Ferhat Karadavut ilan edilen gündemi Meclis üyelerine okuyarak, Meclis’in kuruluş amacı ve yapacağı faaliyetlerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Karadavut, “Mesleğin geleceğine yön verecek olan genç meslek mensupları açısından birlikteliğin ve dayanışmanın geliştirilmesi ile mesleki faaliyetlerle ilgili sorunların, önerilerin dile getirilmesi, çözüm yolu bulunması amacıyla oluşturulmuş olan Gençlik Meclisinin camiaya hayırlı olmasını dileyerek “Meclisimiz Türkiye’de bir SMMM Odası bünyesinde kurulan ilk Gençlik Meclisidir. Dilerim çalışmalarıyla diğer Odalarımıza da örnek olur ” diye konuştu.

Toplantı periyodunun da üç ayda bir olarak belirlendiği ilk toplantıda ayrıca Oda Başkanı Suat Özsoy ve TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir de birer konuşma yaptı.

Oda Başkanı Suat Özsoy konuşmasında Oda Yönetimi olarak otuz beş yaş altında meslek mensuplarının oluşturduğu bir Gençlik Meclisi fikrinin doğduğunu, bu fikrin geleceğimizin teminatı olan gençlerimize önem vermek, onları ön planda tutmak açısından büyük önem arz ettiğini belirtti. Özsoy konuşmasında, sorunların kurumların kendi içinde, belli platformlarda görüşülüp tartışılarak mesleğin birliği açısından dışarıya karşı tek bir vücut olunmasının önemine değindi. Oda Başkanı Suat Özsoy, genç meslektaşlarına saygı, sevgi, sadakat, sabır ve sorumluluktan oluşan “5S” kuralı ve zarafet, ziyaret, ziyafetten oluşan “3Z” kuralından taviz vermeden mesleklerini yapmaları gerektiğini hatırlatarak, “Meclisin hem şehrimize, hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir ise konuşmasında, mesleğin saygın bir kariyer mesleği olduğunu hatırlatarak, maalesef ülkemizde hak ettiği yerde olmadığını söyledi. İtibar ve gelir açısından dünyada mesleğin daha üst düzeyde olduğunu belirterek, her geçen gün alınan mesafelerle eksikliklerin kapatılmaya çalışıldığını belirtti. Türkiye’de bu mesleğin çok uzun bir maratondan geçilerek yapılabildiğini dile getiren Akdemir, ülkenin ve mesleğin geleceği gençlere büyük görevler düştüğünü ve bunun bilincinde hareket etmeleri gerektiğini öğütledi. Yeni neslin teknolojiyi sonuna kadar kullanarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulayan TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir, genişleyen ve gelişen dünyada ekonomik sınırların kalktığını, her meslek mensubunun mutlaka kurumsallaşarak mesleğini sürdürmesinin de mesleğe ve meslek mensubuna büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.