Kayseri Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen Kooperatifçiler Bilgilendirme Toplantısında konuşan Mahmut Hiçyılmaz “ Kayseri’de 208’i odamıza kayıtlı toplam 1156 kooperatif bulunmaktadır” dedi.

Kayseri Ticaret Odası ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Kooperatifçiler Bilgilendirme Toplantısı, Gümrük Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla, M Rıfat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Kayseri Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kooperatif Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Yakut’ta katıldı.

Toplantıda konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz “ Kalkınmanın ve ilerlemenin en önemli unsurunun ekonomik gelişmeler olduğu bir gerçektir. Kooperatifçilikte ekonomik faaliyetler arasında yer alan önemli bir başlıktır. Kooperatifler ortak ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaç ve istekleri bir işletme çatısı altında karşılamak üzere yapılan bir kurumdur” dedi.

Hiçyılmaz “ Kayseri’de 208’i odamız üyesi olan toplam 1156 kooperatif bulunmaktadır. Bu sayının çoğunluğunu vakıf kooperatifleri oluşturmaktadır. Kayseri Ticaret Odası 41. Meslek komitesi yapı kooperatifçiliğiyle uğraşan üyelerden oluşmaktadır. Her komitemizde olduğu gibi bu komitemizde de düzenli olarak ve her meslek komitemizde olduğu gibi her ay düzenli olarak komiteleri yapmaktayız. Meslek komitesi toplantılarında kooperatifçilikle alakalı sıkıntılar dile getiriliyor. Çözüm önerileri ortaya atılıyor ve kooperatifçilikle alakal neler yapmak gerektiği konusunda nereye müracaat etmek hususunda görüş alışverişinde bulunuluyor. Odamız komiteden gelen talepleri ilgili mercilere ileterek çözüm yollarına ulaşması konusunda adımlar atmaktadır. Komitemizin çalışmaları kapsamında kooperatifler kanunu ilgili mevzuatın yeniden yapılandırılması ortaya konulmuş ve ilgili kuruluşlara görüşlerimiz bildirilmiştir” diye konuştu.

Kooperatif Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Yakut “ Bilindiği üzere dünyada yoksulluğa çözüm olması ve istihdama erişilmesi açısından kooperatifler önemli bir yer tutmaktadır ve ekonomik kalkınma aracı olarak bulunmaktadır. Fakat bazı sorunlar nedeniyle özellikle Türkiye’nin genelinde hemen hemen her ilde bazı sorunlar nedeniyle vatandaşlar ve idareler çok sıkıntı çekmiştir. Bu sıkıntılar hala devam etmektedir. TOKİ’nin devreye girmesiyle vatandaşlarımızın konut edinme sıkıntıları bir nebzede olsa giderilmiştir. Bizler kooperatif kanunları aracılığıyla vatandaşlarımıza genel müdürlüğümüzce yaklaşık 4 ayrı ile hizmet vermekteyiz” ifadelerinde bulundu.