30 Mayıs-6 Haziran Dünya Lösemi Haftası dolayısıyla basın açıklaması yapan Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir , Kayseri’de bilinen 284 lösemi hastası bulunduğunu söyledi.

Talasemi ve Lösemililer Derneği üyeleri, Dünya Lösemi Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında çelenk koyma töreni düzenledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından basına açıklamada bulunan Dernek Başkanı Faruk Başdemir, Kayseri’de bilinen 284 lösemi hastası olduğunu, bunun yüzde 70’inin de 6-12 yaş grubu çocuklardan oluştuğunu ifade etti.

Organik beslenme önemli

Halk dilinde ‘kan kanseri’ olarak bilinen lösemi hastalığının nedeninin bilinmediğine dikkat çeken Dernek Başkanı Faruk Başdemir, “Fakat bazı araştırmalar beslenme biçimimizin lösemi hastalığının artışında önemli bir etken olduğunu göstermektedir. Endüstriyelleşmiş beslenmeden uzak durup organik beslenmeye yönelinmesi gerektiği konusunda hekimler fikir birliği içindedir. O bakımdan ülkemizde ve tüm dünyada organik tarıma ağırlık verilmesinin gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmaktadır” diye konuştu.

“Herkes bir gün lösemi olabilir”

Löseminin her yaş grubunda görülebildiğini, bu nedenle herkesin risk altında olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Faruk Başdemir, dernek olarak bu yıl da, eğitim faaliyetleri ve konferanslar ile hasta ziyaretlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.