Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meslek Komitesi Toplantısı’nda konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri’de Matbaacılık Yüksekokulu’nun açılacağını söyleyerek, "İnşallah Matbaacılık Yüksekokulu bu dönem açılacak" dedi.

KTO Konferans Salonu’nda düzenlenen Meslek Komitesi Toplantısı’nda konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Meslek komitesi toplantılarını her ay düzenli olarak toplanması gerektiğini söyledi. Hiçyılmaz, "Biz oda yönetimine gelmeden öncede, geldikten sonrada üye ilişkilerine çok önem verdik ve meslek komitesi toplantıların çok sağlıklı bir şekilde yapılması gerektiği kanaatindeyiz. Bu meslek komitesi toplantılarına çok önem veriyoruz çünkü bizim kanaatimize göre bir odanın üyelerine menfaat sağlayacak şekilde çalışabilmesinin temel taşı meslek komitelerinin sağlıklı çalışmasından geçiyor. Bir oda ben güzel birşeyler yaptım, üyelerime güzel işlerde bulundum diyebilecekse meslek komitesi çalışmalarını sağlıklı çalıştırması gerekiyor. Çünkü aşağıdan yukarıya doğru taleplerin gelmesi ve oda yönetim kurulunun çalıştırabilecek yegane unsurlar meslek komitelerinin çalışmalarından gelmesi gerekiyor" dedi.

Oda üyelerini çalışma merkezlerine koyduklarını dile getiren Hiçyılmaz, "Biz burada faaliyetlerimizi gösterirken üyelerimizi çalışma merkezine koyuyoruz ve üyelerimizin menfaati doğrultusunda hareket ediyoruz. Biz üyelerimizin mümkün olduğu kadar çalışmalarımıza katkı sağlamalarını, katılımcı bir çalışma ortamı içerisinde faaliyetleri götürelim diye düşünüyoruz. Bu düşünceden hareketle yapmış olduğumuz son ayki meslek komitesi toplantılarına 50’şerli gruplar halinde üyelerimizi de dahil etmek suretiyle daha geniş katılımlı ve herkesin Ticaret Odası’na gelip kendi isteğini bizzat kendisi dile getirsin diye düşündük" ifadelerini kullandı.

Üyelerin ’sosyete pazarları’ ile ilgili sorunlarını dile getirdiklerinin altını çizen Başkan Hiçyılmaz, "Bir menfaati elde etmek için bir başka grubun işini tökezletmek bizim işimiz değildir. Bizim onlarla rekabet edebilme noktasına gelmemiz gerekir. Zaten sosyete pazarları olsun, AVM’ler olsun bu konularda gerçekten çok çalışmalar yaptık. Anket çalışmaları yaptık. İnsanların neden merkez çarşısına gelmiyor diye bir anket çalışması yaptık. Bizim şartları eşit hale getirmek suretiyle rekabet ortamını hazırlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"MATBAACILIK YÜKSEKOKULU AÇILACAK"

Merkez Komitesi Toplantısı’nda üyelere seslenen Hiçyılmaz, Kayseri’de Matbaacılık Yüksekokulu’nun açılacağını belirtti. Hiçyılmaz, şunları söyledi:

"Hiyerarşik bir ortam içerisinde en aşağıdan en yukarıya doğru böyle bir çalışma ortamını sağladığımız sürece Kayseri’nin ticaret odası üyelerine daha çok menfaat sağlayacaktır. Onların işlerinde başarılı olmaları bakımından her türlü ortamı daha da kolaylaştıracaktır diye düşünüyoruz. Bununla ilgili bir örnek verecek olursak, matbaacılarla alakası arkadaşlarımız ’Burada bir matbaacılık lisemiz var ama yüksekokul yok. Yükseokula Kayseri’den giden talebelerde Kayseri dışına çıktıkları zaman geri gelmiyorlar. Dolayısıyla matbaalarda çalıştıracak eleman bulamıyoruz’ dediler. Üniversite ile ilişki içerisinde olduğumuz için üniversite nezdinde girişimde bulunmak sureti ile bir Matbaacılık Yüksekokulu kurulması noktasında müracatımız oldu. Onlarda bunun üzerinde çalıştılar. YÖK’ten de geçti ve Matbaacılık Yüksekokulu inşallah bu dönemde açılacak."