Kayseri Erciyes DEHA Anlayarak Hızlı Okuma Ekibi ve Kayseri Valiliği işbirliği ile valilik personeline yönelik açılan “Anlayarak Hızlı Okuma” kursunu tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Kayseri valiliğinde Anlayarak Hızlı Okuma kursunu tamamlayan 65 personelin sertifikaları verildi. Valilikte düzenlene törene Kayseri Vali Yardımcısı Dr.Yasemin Özata Çetinkaya, İl Etüt ve Projeler müdürü Mehmet Bozkurt, Erciyes DEHA Anlayarak Hızlı Okuma Ekibi Koordinatörü İdris Doğan, Erciyes DEHA Kurs hocaları ve kursiyerler katıldı. Törende Konuşan Kayseri Vali Yardımcısı Dr.Yasemin Özata Çetinkaya,hızla gelişen ve değişen dünyada insanın kendini geliştirmesi, değiştirmesi ve yenilemesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Kurs kapsamında hızlı okuma teknikleri ve etkili iletişim üzerine kurs eğitim verildiğini kaydeden Vali Yardımcısı Çetinkaya, “Kursun amacı personelin bu alanlarda kendini geliştirmesi ve yeni vizyon kazandırmasını sağlamaktır. İnsanın kendini geliştirmesi ve yenilemesinin en önemli araçlarından biri de okumaktır. Çok okuyan insanın hem işinde hem de özel hayatında çok daha başarılı hale gelecektir. Çağdaş kamu yönetimi anlayışı içerisinde hizmet sunumunda kamu kurum ve kuruluşlara önderlik etmek, vatandaşa üstün bir anlayışıyla hizmet sunmak ve çalışanların niteliklerini geliştirmek amacıyla ‘Hızlı Okuma’ kursunu düzenledik ve kursu tamamlayan kursiyerlerimize de bugün sertifikalarını veriyoruz. Kursa katılan bütün personelimizi tebrik ediyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, sertifika töreninde Vali Orhan Düzgün adına, Erciyes Deha Hızlı Okuma Ekibi hocalarına teşekkür ederek başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu.

İl Etüt ve Projeler müdürü Mehmet Bozkurt’ta “ Bu kursu çok beğendim. Okumaya ayırdığım zaman yarı yarıya azaldı. Kitap okumaktan zevk alır hale geldim. Personelimiz çok mutlu oldu” diye konuştu.

Kursiyerlerden Nuriye Yaşar bu kursa sadece hızlı okuma kursu demenin haksızlık olacağını ifade ederek, “ Bu kurs aynı zamanda kişisel gelişim, etkili iletişim ve kaynaşma kursu oldu” dedi ve kursu düzenleyenlere teşekkür etti.

Erciyes Deha Hızlı Okuma Ekibi Koordinatörü İdris Doğan, zamanın çok kıymetli ve çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Biz herkesin okumasını istiyoruz. Okuyan insan kendini geliştirir. Çoğu insanımız okumaya vakit bulamadığını söylüyor. Biz de insanlarımızın kısa sürede çok okumasını istiyoruz. Ancak hızlı okurken de okuduğumuzu da anlamalıyız ki bize faydalı olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları ve plaketleri verildi.