Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde (KESOB) yapılan basın açıklamasında konuşan KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Meyve ve sebze satışında Kayseri’ye birinci sınıf ürünlerin getirileceğini belirterek, pazarlarda artık vatandaşların istedikleri gibi meyve, sebze seçebileceğini söyledi.

KESOB Konferans salonunda düzenlenen basın açıklamasına, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ali Çelebi, Hal Komisyon Deneği Başkanı Kemal Altıntop, Pazarcılar Odası Başkanı Zekeriya Kaya ve basın mensupları katıldı. Basın açıklamasında açılış konuşmasını yapan KESOB Başkanı Ahmet Övüç, “Vatandaşlarımızın temiz mal tüketimi için pazardan, hale kadar inşallah geçen süreç içerisinde pazarda bütün Kayseri halkına temiz ürünler yedirmek ve pazarda ürünleri seçtirmek için bugün basın toplantısı düzenledik. Halden vatandaşa en iyi malı göndereceğiz. Kayseri halkına en iyi ürünü, en ucuza temin etmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bundan sonra vatandaşlarımız markette nasıl meyve, sebze seçiyorsa pazarda da meyve, sebzesini seçip evine götürecek. Hedefimiz Kayseri halkına ucuz ve kaliteli ürünler yedirmek” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ali Çelebi ise “Kayserimiz örnek alınan bir şehir. Kayseri’ye iyi mal gelmediği, 3., 4.sınıf mal geldiği gibi bir imaj var ve vatandaşlarımız bu durumdan şikayetçi. Bundan böyle mal dağıtım konusunda bir halimiz var. Yılbaşından itibaren esnafımızı bilgilendirmek istiyoruz. Kayseri’ye gelecek malların vatandaş tarafından seçimi konusunda esnafımız söz verdi. Bundan böyle pazar alanında tüketiciye mal seçimi tanınmaması durumunda 2 bin 240 lira ceza uygulanacak. Vatandaşlar tıpkı markette olduğu gibi eliyle seçerek meyve, sebze alabilecek” şeklinde konuştu.

Hal Komisyon Deneği Başkanı Kemal Altıntop da, “Halkımız her şeyin en iyisine layık. Biz pazarı denize açılan limanımız olarak görüyoruz. Kayseri’ye arz-talep üzerine mal geliyor. Biz istiyoruz ki geçmişi bırakalım, bundan sonra pazarda malların satışı seçmeli olsun. ‘Kayseri’ye neden 1.sınıf mal gelmiyor’ deniliyor. Bundan sonra vatandaşlarımıza daha kaliteli mal sunacağız. Marketler, ürünlerini pazarcının 2 kat karıyla satıyor bu da haksız rekabet oluyor. Biz bu haksız rekabetin önüne geçmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Pazarcılar Odası Başkanı Zekeriya Kaya ise “Hepimizin amacı Kayseri halkına en iyi şekilde hizmet etmek. Kayseri her şeyin en güzeline layık. Bundan böyle şehrimizde halkımız, gıdada da en güzeline layık olsun istiyoruz. Yılbaşından sonra Kayseri’ye daha kaliteli mallar gelecek. Bu malları vatandaşımıza seçtirerek satışa sunacağız. Kayseri’ye birinci kalite düzeyinde mal gelecek. Halkımıza meyve ve sebzeleri seçtireceğimizin sözünü veriyorum” dedi.