Diyanet İşleri Başkanlığı ve (TDV)Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan “Halep’te İnsanlık Ölmesin!” yardım kampanyası kapsamında İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından Ahmet İnci Camii önünden 10 tır un yardımı, dualarla yola çıktı.

Uğurlama merasimine Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Tandoğan Topçu, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kayseri Valisi Kamçı, yardım tırlarının hazırlanmasında emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür ederek, Kayserili vatandaşların bir kez daha yardım severliliğini gösterdiğini ifade etti.

Yardım tırlarının uğurlama programında konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, daha önceden belirlendiği ve söz verildiği üzere, Suriyeliler için her ay 10 tır un yardımını göndermekten duydukları mutluluğu ifade etti.

İl Müftüsü Güven, “İl Müftülüğü olarak Kayseri’den bölgeye şimdiye kadar 225 TIR yardım gönderdik. Biraz sonra göndereceğimiz 10 TIR yardım ile birlikte bölgeye toplam 235 Tır yardım göndermiş oluyoruz. Halep, el-Bab, Cerablus, Kalkamış ve Azez gibi bölgelerdeki mağdur, muhtaç ve mazlum kardeşlerimize ulaştırılacak bu un yardımı TIR’larının toplanmasında, hazırlanmasında ve bütün aşamalarında emeği geçen herkese ve özellikle de Din Gönüllüsü kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yardın tırları, İm Müftüsü Şahin Güven tarafından yaptırılan duanın ardından yola çıktı.