Kayseri Şeker tarafından geleneksel olarak Muharrem ayının 9-10.11 ve 12 nci günleri düzenlenen aşure ikramı etkinliği, Kayseri Bürüngüz camiinde vatandaşa aşure ikramı yapılarak başladı ve aşure kervanı Sivas Şarkışla’da sona erdi.

Aşure etkinliği finalinde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Dini ve Milli adetlerimizden olup toplumun kaynaşmasına vesile olan aşure tatlısında en çok şeker kullanıldığından dolayı son zamanlarda Türk halkının damak tadındaki şeker dışında tatlandırıcılarla yapılan tatlılara vatandaşın ilgisi azalınca hem kültürümüzün yaşatılması hem de Şeker Pancarı şekerinin tanıtılmasına katkı sağlamak için aşure günleri düzenlendiğini belirtti.

Kayseri Şeker tarafından yapılan aşure tatlısına bu sene ayrı bir rayiha vermesi bakımından haşlanıp rendelenerek aşure içerisine katılan şeker pancarı sayesinde Kayseri Şeker aşuresi vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Kayseri Şeker’in üç araçtan oluşan gezici Aşure kervanı, Pazar günü Kayseri merkezinde Bürüngüz cami çevresine kurduğu iki ayrı stantta başlattığı yolculuğa, Develi, Yeşilhisar, Bünyan, Gemerek ve Pınarbaşı güzergahında devam ederek finali ise Şarkışla’da yaptı.

Kayseri Şeker gezici Aşure kervanında dört günde 50 bin kişilik aşure için 300 kilo nohut, 300 kilo fasulye,3 00 kilo yarma, 150 kilo üzüm, 150 kilo fındık, 150 kilo fıstık, 150 kilo ceviz, 100 kilo incir, 200 kilo şeker, 100 kilo şeker pancarı kullanıldığı belirtildi.

Kayseri Şeker aşure günlerinin son gününde Pınarbaşı İlçesinde Belediye Başkanı Dursun Ataş’ı makamında ziyaret ve Belediye personeline aşure ikramı ile başlanılan etkinlik Dedeman Parkında Pınarbaşı halkına öğle namazı sonrasında aşure dağıtımı ile sona erdi.

Kayseri Şeker 2014 yılı aşure etkinliğinin finali ise Şarkışla’da yapıldı. Şarkışla İlçesinde Kaymakam Davut Gül ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz’u makamında ziyaret eden Kayseri Şeker heyeti daha sonra Hükümet konağı önünde Kaymakam Davut Gül ile birlikte aşure dağıtımı yaptılar.

Şarkışla Kaymakam Davut Gül ziyaretten ve etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gül, "Kayseri Şeker sadece Kayseri’de değil, bölgeye ciddi anlamda katkısı olan bir kuruluş, burada görüyoruz pancar ekilen yerlerde ciddi bir hareketlilik var. Gemerek öyle, Ulaş öyle bura böyle, pancar ekilmeyen yerlerde adeta ay başında memur maaşlarını bekliyorlar. Bu anlamda Yozgat’ta, Kayseri’de ve Sivas’ta da görüyoruz, Kayseri Şekerin bu üç ilimizde de ekonomiye katkısı çok fazla." diyerek çiftçilerin Kayseri Şekerdeki yeniliklerden etkilenerek kendilerini geliştirmede öncülük yaptığını belirtti.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’da Şarkışla Kaymakamı Davut Gül ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz’a Kayseri Şeker’in çalışmaları hakkında bilgi verdi ve kendilerine verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.

Kayseri Şeker aşure kervanının finalinde; Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile birlikte Başkan Vekili Avni Hokka Ömeroğlu, Üyelerden Nizamettin Çatak, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Halis Lektemur, Denetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İsmail Yücer ve diğer yöneticilerin de hazır bulundular.