Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasin Bora, Kayseri’de 550 milyon metreküp doğalgaz tüketimi olduğunu söyledi.

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, "Kayseri’de bugün geldiğimiz durumda yıllık 550 milyon metreküp doğal gaz tüketimi vardır. Bunun yarısı sanayi de tüketilmektedir. Diğer yarısı da konutlarda tüketilmektedir" dedi.

Bora, "Konutlardaki birim tüketimlerde son zamanlarda bir düşüş yaşanmaktadır. Bunun nedeni cihazların modern ve tasarruflu cihazlar olması, bilinçli kullanımın olması ve izolasyon konusundaki gelişmeler etki etmektedir. Biz bundan şikayetçi değiliz çünkü verimli kullanım ve tasarruf Türkiye gibi enerji ihtiyacının %95’ini dışarıdan karşılayan ülkeler için çok önemlidir. Bununla ilgili biz de Kayseri gaz içindeki doğalgaz eğitim evimizde öncelikle emniyet ve güvenlik olmak üzere verimli ve tasarruflu doğalgaz kullanımı konusunda da eğitimler veriyoruz, tanıtımlar yapıyoruz. Hatta bunu diğer sosyal sorumluluk projeleriyle de birleştirip çocuklara kadar başlayacak çalışmalarımız vardır" diye konuştu.

Kayserigaz’ın şuanda 170 kişi ile şehre hizmet verdiğini söyleyen Bora, "Şehre istihdam ve katkı sağlıyor fakat daha önemlisi doğalgazı getirmemizle birlikte oluşturduğumuz katma değer oluşmaktadır. Sonraki süreçte şehre bizim yaptığımızın kat kat fazlası katma değer oluşturuyoruz" ifadesinde bulundu.