Doğalgaz ve enerji sektöründeki üstün çalışmalarıyla isminden her daim söz ettiren Kayserigaz, Kayseri için temellerini attığı ikinci ‘Şehir Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu’ (RMS-A) ile Kayseri’deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Kaliteli hizmet anlayışı, 7/24 acil ekipleri ve güler yüzlü personeliyle 11 yılıdır Kayseri’nin kesintisiz gaz arzını sağlayan Kayserigaz, yeni projeleriyle farklı başarılara yelken açıyor. Kayseri’nin Molu - Oymağaç Bölgesi’nde bulunan ve Kayseri’ye gazın giriş noktası olarak adlandırılan RMS-A istasyonunun, şehrin artan doğalgaz talebi karşısında herhangi bir problem yaşamaması adına Kayserigaz tarafından ikinci bir RMS-A istasyonu projesi uygulamaya alınmıştır. Büyük bir bütçe ayrılarak yapılan projenin inşası, BOTAŞ’a ait Türkiye doğalgaz iletim hattı borularının geçiş güzergahı üzerinde bulunan Erkilet - Kızık Bölgesi’nde başlamıştır.

Kayserigaz yetkilileri ile kurban adak edilerek açılışı yapılan proje, Kayseri’ye doğalgaz anlamında birçok katma değerler sağlayacağı öngörülmektedir. Her geçen gün artan doğalgaz talebi ve hat karşısında, doğalgaz arzını risk edecek etmenleri en aza indirgemeye gayret eden Kayserigaz, inşasına başladığı ikinci RMS-A istasyonu ile Kayseri’nin gazını 11 yıldır olduğu gibi güvende tutmaya devam edecektir. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kayserigaz İşletme Bakım Müdürü Bülent Coşkun, bu projenin çok büyük bir bütçeyle yapıldığını vurgulayarak, inşasını yaptıkları RMS-A istasyonunun Kayseri için yenilik ve gelişme anlamı taşıdığını söyledi. Projenin tamamlanmasının ardından daha fazla doğalgaz arzı sunabileceklerini belirten Coşkun, bu sayede Kayseri’nin en uç noktalarına kadar doğalgazı taşıyabileceklerini, güvenli ve kesintisiz gaz arzının bu istasyonla birlikte güvence altına alındığının altını çizdi. Diğer yandan, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Coşkun, projenin tüm Kayserililer için hayırlı olmasını diledi.