Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, "Büyük Önder Atatürk’ün eşsiz dehasının eseri olan Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü milletçe kutlamanın sevinci içerisindeyiz" ifadesinde bulunan Övüç, mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Bizi millet olarak bir arada tutarak yaşatan, bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin temelini ülkesine sadakatle bağlı her bir ferdimizin eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır. Halkımız her zaman ve her türlü sevinç ve üzüntüde bir olmuş, ortak kader anlayışına sahip çıkmıştır. Cumhuriyet, ülkemizde yaşayan küçük-büyük, kadın-erkek, genç-yaşlı her bir ferdin mücadelesiyle ve azimli duruşuyla elde edilmiş eşsiz bir destandır.

Cumhuriyet, çağdaş yönetim biçimlerinden biri olan demokrasiyi bağrında geliştirebilen en iyi sistemdir. Kişi hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvence altında olabilir. Türk Milleti de cumhuriyetini yüceltip geliştirerek, demokrasinin nimetlerinden en üst seviyede sürekli faydalandığı anda elbette ki çağdaş toplumlar içindeki yerini sağlama alacaktır. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumsal huzuru en üst seviyede yaşatarak, bölgesinde ve dünyada daha güçlü kılmak hepimizin vereceği ortak çaba, özveri ve hoşgörü ile mümkün olacaktır.

29 Ekim 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümünde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, tüm halkımızın ve esnaf ve sanatkarlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum."