Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) ile Şekerbank geçtiğimiz yıl imzalamış olduğu ‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolünü yeniledi.

Yeni Sanayi Şubesi’ni kapsayacak protokol; Şekerbank Yeni Sanayi Şube Müdürü Ertuğrul Alkan ve Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Kayseri Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Alan, Kayseri Oto Sanatkârlar Odası Başkanı Şeyhi Odakır, Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim ile Kayseri Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Orhan Batur arasında imzalandı.‘Kapımız Esnafa Açık’ platformu ile tüketiciler her ayın 15’inde esnaftan alışveriş yapmaya yönlendirilerek esnafın iş hacminin artması ve böylece kapılarının hep ‘açık’ kalması, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolünün imza töreninde bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, geçen yıl imzalanan protokolün süresinin bir yıl daha uzatıldığını belirterek, “Esnaf ve sanatkarlarımızın finansal yönden yararına olacağına inandığımız bu tür protokolleri imzalamaya devam edeceğiz. ‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolünün esnaf sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Şekerbank Yeni Sanayi Şube Müdürü Ertuğrul Alkan ise, ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesinin “Mahallemizi mahalle yapan esnafımız için el ele verelim, siz de yarın mahalle esnafınızdan alışveriş yapın, kapıları hep açık kalsın” mesajı ile başladığını belirtti. Kampanyaları kapsamında tüketicileri mahalle esnafından alışveriş yapmaya yönlendirdiklerini vebu alandaki çalışmalarının devam ettiğini belirten Ertuğrul Alkan, ‘Açık’ platformu ile esnafın işlerini kolaylaştıracak, onların rekabetsel avantajlarını artıracak ve onları teknolojiye, değişime açacak yeni ürünler sunduklarını kaydetti.