Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Keykubat Mahallesinde yer alan Kapalı pazaryerinin yenilenerek ve kültür merkezi ile birlikte inşa edildiğini bildirdi.

Melikgazililerin artık yüzme havuzu, sosyal tesis, kültür merkezi çok amaçlı ve büyük ölçeli Pazar yerleri istediğini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Keykubat Mahallesine halkın isteği üzerine pazaryerinin yenilenmesi ile kültür merkezi yaptırılmasına karar verilmesi üzerine inşaatına başlanıldığını kaydetti.

Keykubat Mahallesinde yapımı devam eden Pazaryeri ile Kültür Merkezinin 178 esnaf kapasiteli olacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

“Keykubat Mahallesinde yapımı devam eden Kapalı semt pazaryeri 178 esnaf kapasiteli olacaktır. Daha önce 100 esnaf kapasiteli idi. Böylece iş ve ekonomi hacmi artırılmıştır. 3000 m2 kapalı olanı olan pazaryeri 2 kat üzerinden inşa edilmektedir. İkinci katın 900 m2’lik alanı sosyal tesis, geriye akan 1500 alan ise spor salonu ve internet salonu olarak hizmet verecektir. Ayrıca Pazaryeri için 30 araçlık otopark alanı oluşturulmuştur. Keykubat Semt Pazaryeri ve Kültür Merkezi Çelik yapı sistemi ile inşa edilmektedir. Gelişen ve büyüyen Melikgazi’ye yeni tesisler kazandırılarak halkın daha sağlıklı ve kolay hizmet alması sağlanmaktadır. Çok amaçlı ve haftanın 7 günü farkı hizmetler sunacak olan pazaryeri ile kültür merkezi inşaatı bu yıl tamamlanarak hizmete açılacaktır.” dedi.