Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayabaşı ve Beyazşehir Mahallelerinde yapılacak olan Mahalle Evleri’nin önümüzdeki günlerde temelinin atılacağını söyledi.

5393 Sayılı Belediye Kanunun 21. Maddesine istinaden toplanan Kocasinan Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşerek karar bağladı. Kasım Ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Çelik, belediye eliyle bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Geçtiğimiz hafta Yemliha’da hizmete açılan Kadın Gelişim Merkezi’nin yöre halkı tarafından büyük bir sevinçle karşılandığını ve bu merkezin başta patlıcan yetiştiriciliği olmak üzere kadınlara yönelik farklı alanda uygulanacak kurslar için kullanılacağı bilgisini veren Başkan Çelik; “Geçtiğimiz hafta Yemliha’da Kadın Gelişim Merkezi’nin açılışını yaptık. Belediye eski binasının yanında bulunan metruk haldeki binayı bu işi için tahsis ettik. Burası Yemliha’da bulunan kadınların kullanacağı kurs merkezi olmanın dışında başta patlıcan yetiştiriciliğinin öğretilebileceği bir merkez haline gelecek. Yöre halkının bu durumdan oldukça mutlu olduğunu gözlemledik” dedi.

Yemliha’nın bugüne kadar alamadığı hizmeti son 5 aylık dönemde aldığını belirten Başkan Çelik, bölge için yapılan hizmetleri ise 17 kilometre uzunluğunda asfalt yol yapılması, sulama kanalı inşaatı ve okullarda yapılan tefrişat hizmetleri olarak sıraladı.

Yamula Barajı çevresine yapılacak olan rekreasyon çalışmasına ilişkin olarak da bilgiler veren Başkan Çelik, şöyle devam etti; “Seçimlerden önce Yemliha Barajı’nın çevresinde yeni bir rekreasyon alanın yapılacağı sözünü vermiştik. Bununla ilgili uzun süredir proje çalışmalarımız devam ediyordu. Geçtiğimiz hafta içerisinde buranın da ihalesini tamamladık. Burada farklı bir proje ürettik. Bahar mevsimi ile birlikte inşaat uygulamasına başlamış olacağız. Projenin içerisinde toplumun her kesiminin rahatlıkla gidebileceği güzel bir havuz planladık. Bu havuz Yemliha’daki projenin temel ayaklarından biri olmuş olacak”

Sümer bölgesinde Mis Kokulu Bahçe adıyla yapılacak olan örnek park çalışmasına ayrı bir parantez açan Başkan Çelik, “Kayseri’de parmakla gösterilecek Mis Kokulu Bahçe adıyla örnek bir parkın ihalesini gerçekleştirdik. Her kesimden vatandaşlarımızın enerjilerini atacağı, farklı oyun gruplarını da bu parkın içerisinde bulunduracağız” diye konuştu.

Mevcut durumda bulunan taşkın koruma kanallarının zeminin beton zeminle kaplanması işinin de ihalesini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik; “Hava alanından başlayıp Ambar Mevkii’ne kadar olan taşkın koruma kanalının beton zemin içerisine alınarak ıslah edilmesini sağlamış olacağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana her işi bizim işimizdir prensibiyle çalıştık. Önceliğimiz bu kanalın ıslah edilerek kanalın her iki yanına da üç gidiş üç geliş olmak şartıyla yol yapacağız” dedi.

Baskı tekniği kullanılarak inşa edilen yeni dönem kaldırım ve bordür uygulamasına ilişkin olarak da bilgiler veren Başkan Çelik; “Seçim beyannamemizde yer alan bordür ve kilit parke taşlarında yeni bir uygulamaya gideceğimizin sözünü vermiştik. Bununla da ilgili olarak Kayseri’de daha önce uygulanmamış çok kaliteli ve kullanışlı kaldırım ve bordür çalışmasını başlatmış bulunmaktayız. İlk etapta Fevziçakmak, Erciyesevler, Fatih ve Mimarsinan mahallelerimizde bu kaldırımların yapımına başladık” diye konuştu.

Mahalle evlerinin yapımına en kısa süre içerisinde başlayacakları bilgisini veren Başkan Çelik, Kayabaşı ve Beyazşehir Mahalleleri’nde yapılacak olan Mahalle Evlerinin temelini atacakları müjdesini vererek; “Mahalle evlerinin yapımına başlanıyor. Beyazşehir ve Kayabaşı mahallelerimizde inşa edeceğimiz mahalle evlerinin temel kazma çalışmasını önümüzdeki günlerde hep birlikte yapacağız” dedi.