Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kültür ve Sanatta da birçok ilklere imza atacaklarını söyledi.

Kayseri Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Emel Demirezen dernek yönetim kurulu üyeleriyle Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i makamında ziyaret etti.

Göreve geldiğinden bu yana ağırlıklı olarak alt yapı, projeler ve inşaatla ilgili çalışmalara yoğunlaştıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, ”Ocak, Şubat ve Mart aylarında da 2015 projelerini ve işlerini planlayacağız. Bu işlerin en başında kültür ve sanat programlarına ağırlık vereceğiz. Bu anlamda yapılabilecek, neticesi ve çıktısı olan, toplumun belirli bir kesiminin ihtiyacına cevap verebilecek ve eser niteliğinde olacak projeleriniz olması halinde destek verir, yaparız, birlikte uygularız bundan da zevk alırız. Bizim tarzımız ve istediğimiz; farklı olan şeyleri yapmak. Daha önce hiç yapılmamış, hiç olmamış ve yeni şeyler yapmak. Bu kültür ve sanat dalında da böyle olsun istiyoruz. Onun için standart herkesin yaptığı işler yerine farklı olan şeyler bekliyoruz, istiyoruz” dedi.

Dernek olarak iki yıldır faaliyet gösterdiklerini buna rağmen birçok faaliyete imza attıklarını belirten Emel Demirezen de, “150 üstün yetenekli lise öğrencisini bir araya getirerek 7 farklı dalda 6 atölyede 42 sanatçıyla gerçekleştireceğimiz bir ay sürecek bir projemiz var. Bir aylık sürecin sonunda sanatçılarımızla çocuklarımızın bağları kopmayacak. 150 üstün yetenekli öğrenciden bir bölümünü kültür ve sanata kazandırabilirsek ne mutlu bizlere. Bu projemizin başarılı olabilmesi içinde sizlerin desteğini istiyoruz” dedi.

Bu projenin kendi tarzlarına uyduğunu ve yeni bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Anlattıklarınızı proje halinde getirin, bizler de inceleyelim. Projenin gerçekleşmesinde bizim arkadaşlarımızın da mutlaka katkısı, tavsiyesi olacaktır. Önümüzdeki günlerde kültür anlamında yapacağımız faaliyetlerin başında bu proje gelsin ve birlikte bu işi gerçekleştirelim” şeklinde konuştu.