Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Bölgesini en ince ayrıntısına kadar gören, inceleyen, bilgilendiren ve benzeri olmayan yeni bir coğrafi bilgi sistemi geliştirdiklerini söyledi.

Yeni Kocasinan Coğrafi Bilgi Sistemi’ni Belediye yöneticilerine tanıtım toplantısında konuşan Başkan Mustafa Çelik, yöneticilerin bilişim teknolojilerinden azami ölçüde faydalanması gerektiğini, belediyecilerin sahip olduğu coğrafyayla ilgili tüm bilgileri öğrenmesinin ve bilmesinin de daha büyük bir zorunluluk olduğunun altını çizdi.

Başkan Çelik, hiçbir personelin Kocasinan gibi büyük bir coğrafyayı sokak sokak, cadde cadde, hatta hane hane bilme gibi bir şansı olmadığına dikkat çekerek," Zaten çağdaş yönetici de bilginin tamamını bilen değil, bilgiye nasıl ulaşacağını bilendir. Bu çalışma, bu anlamda siz yöneticilerin işlerini kolaylaştıracak bir yazılımdır. Tamamen kendi personelimiz, mevcut kadromuz tarafından yapıldı. Göreve geldikten sonra kadromuzdaki mevcut çalışkan yapıyı; daha hızlı, daha çabuk karar verebilen bir yapıya getirebilmek için bilişim teknolojilerinden daha fazla yararlandıracak arkadaşlarımıza görevler verdik. Şimdi de bu çalışmanın tanıtımı amacıyla bir aradayız. Gerçekten de iyi bir çalışma ortaya koydukları için emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yeni geliştirdikleri bilgi sisteminin aynı zamanda yaşayan bir yazılım olduğunu belirten Başkan Çelik," Sürekli güncellemesi olan, yeni talep ve isteklere hızla uyum sağlayan, kendi kendini yenileyen bir yazılım geliştirildi. Bu özelliği de piyasadaki yazılımlardan daha üst seviyede olmasını sağlıyor. Zaten bu tür yazılımların yaşayan yazılımlar olması gerekiyor. Öyle ki bir kere yazılım yaptık, onlarca yıl kullandık, yeni gelen talepleri karşılayamazsa bir süre sonra ihtiyacı karşılayamaz ve kullanılamaz hale gelir. Bu yeni bilgi sistemimize sizlerden gelebilecek her türlü talebi, içeriğine yükleyebilecek, yazılımımızın içine koyabileceğiz. Kocasinan Belediyemizin kendi kadroları tarafından yapılan bu yazılım şu anda Kayseri’de bu fonksiyonlarda kullanılabilen ilk yazılımdır. Bu da bizim açımızdan sevindirici bir durum. Bu yazılım sayesinde hangi bina; kimin, hangi tarihte yapıldı, kaçak mı, değil mi, vergi borcunu ödemiş mi, kat malikleri ya da arsa sahipleri kimler gibi detay ve fonksiyonları olan Kayseri’deki ilk yazılımdır. Gördüğünüz gibi her bilgiyi bilmeniz mümkün değil, gerekmiyor da önemli olan size gereken bilgiye nasıl ulaşacağınızı bilmeniz. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, hayırlı olsun diyorum" dilekleriyle konuşmasını bitirdi.

’Kocasinan Coğrafi Bilgi Sistemi’ni Yazılımcı Mühendis Mehmet Sami Çapacıoğlu tanıtarak sistem hakkında belediye yöneticilerine bilgiler verdi, soruları cevaplandırdı.