Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Başkanı Suat Özsoy, 6552 sayılı kanun ile borçların yeniden yapılandırılması hakkında bilgiler verdi.

KSMMMO Şube Başkanı Suat Özsoy, 6552 sayılı kanun ile borçların yeniden yapılandırılması hakkında bilgiler vererek, “Torba kanun olarak adlandırdığımız 6552 sayılı yasa Remi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yasa vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasını, vergi aslı ve vergi aslına bağlı ceza borçlarını kapsıyor. Bunlar 30.04.2014 tarihinden önceki vergi borçlarının gecikme zammı ve gecikme faizleri silinerek borç asılları ve asıla bağlı cezalar enflasyon oranında güncellenerek 2 ayda bir ödemek şartıyla 18 taksite kadar uzatılmıştır” dedi.

‘Motorlu Taşıtlar Vergisi de bu kapsama girmektedir’ diyen Özsoy, “Özellikle 2014 yılının yani vadesi 7’inci ayda olan Motorlu Taşıtlar Vergisi bu kapsama girmemektedir. Kanunda da belirtildiği üzere 30.04.2014 tarihini kapsamaktadır. Emlak vergileri ve çevre temizlik vergileri de yine aynı şekilde gecikme faizi ve gecikme zamları silinerek yurt için üretici fiyat endeksini hesaplayarak aynı şekilde ödemeleri yapılmaktadır. Özellikle vergi asıllarına bağlı bir şart var. Bunlarla ilgili açılan davalardan vazgeçilmesi gerekir. İlgili tahsilat yapılan dairemize bir dilekçe ile müracaat ederek vazgeçmemiz lazım. O dairemiz de ilgili kuruma dilekçeyi gönderiyor” ifadelerini kullandı.

Özsoy ayrıca taksitlendirmeler hakkında da bilgiler vererek, “Kesinleşmiş kamu alacaklarının ödenmesi 01.12.2014 tarihinden başlamak üzere 2’şer aylık ödeme planları var. Bunları da 12 ay 6 eşit taksit ile ödeyebiliyoruz. 18 ayda 2 ayda bir ödemeli 9 eşit taksit ile 1.07 uyguluyoruz. 24 ayda 2 ayda bir ödemeli 12 eşit taksit ile 1.10 uyguluyoruz. 36 ay 2 ayda bir ödemeli 18 eşit taksit ile 1.15 uyguluyoruz” şeklinde konuştu.