Antalya Expo Center’daki Antalya YÖREX Fuarı açılışına Kayseri Ticaret Odası heyeti de stant açarak katıldı.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Geçen yıl da çok katılımlı bir fuar olduğunu görmüştük. Bu yıl da Türkiye’nin her yerinden gelenler stantlarını kurmuşlar. Burada yöresel ürünleri sergileyerek kendilerine bir piyasa kurmaya, piyasada isimlerini duyurmaya ve marka olma yönünde gayret gösteriyorlar. Türkiye’nin dört bir yanında üretilen ve kendilerine has özellikleri olan ürünlerin fuarda sergileniyor olması, Türkiye’nin doğusu, batısı ile bir kaynaşmaya da vesile oluyor. Bu tür faaliyetlerin daha da gelişmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Hiçyılmaz, “Tescilli ürünlerimiz ile yer alıyoruz. Pastırma, sucuk, mantı, Bünyan halısı, Yahyalı halısı, Yamula patlıcancı, Soğanlı bebeği, Develi cıvıklısı gibi ürünlerimiz ile fuarda bulunuyoruz. Bu ürünlerin Kayseri’de yetiştiğini ve üretildiği konusunda bilgi veriyoruz.

Geçen yıl da geldiğimizde bu mevsimde Antalya’da kalan turistler de ilgi gösteriyor. Ayaklarına kadar gelen ürünleri tatma imkanına kavuşuyorlar” diye konuştu.

Kayseri Ticaret Odası Başkan Vekili Ferhat Akmermer, “Bu yıl 5.’si düzenlenen fuara Kayseri yöresinde bulunan yöresel ürünlerin tanıtımı, coğrafi işaretleri taşıyan ürünlerimizin tanıtımı açısından biz de burada stant açmayı alışkanlık haline getirdik. Bu yıl üçüncüsüne katılıyoruz Yöreks olarak. Coğrafi ürün tescili taşıyan mantımız, pastırmamız, sucuğumuz, Yeşil Hisar’ın Soğanlı bebeği, Develi’nin cıvıklısı gibi Yamula patlıcanı dediğimiz coğrafi ürün tescillerimizi burada fuarı gezen kitlelere tanıtma fırsatı buluyoruz” ifadesinde bulundu.

Akmermer, “Buradan en büyük beklentimiz, bölgemize ve ilimize ait olan yöresel ürünlerin bu fuar vasıtasıyla ulusal ve uluslar arası anlamda tanıtımını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu yıl fuarı turistler de ziyaret edecek. O anlamda renkli bir fuar olacağa benziyor. İnanıyorum ki bu fuarın ülkemizdeki bütün coğrafi özellikleri taşıyan ürünlerin tescil noktasında bir örnek olacağını düşünüyorum. Kalkınma Bakanlığı tarafından da desteklenmesi noktasında fuarın açılışında sayın bakandan da bu konuda ricada bulunduk. İnanıyorum ki bu noktada da bakanlığımız bizleri destekleyecek. Bu fuarın yapısı daha da gelişerek büyüyecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

KTO’nun standında sucuk, pastırma, mantı, Develi cıvıklısı, Yamula patlıcanı, Soğanlı bebeği gibi Kayseri’nin tescilli ürünleri ziyaretçilere tanıtıldı.