Kayseri Ticaret Odası, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma etkinlikler kapsamında demokrasi çadırı kurdu.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri başta olmak üzere Oda üyelerinin ziyaret ettiği demokrasi çadırında,sabah namazına kadar demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Başkan Mahmut Hiçyılmaz,demokrasi çadırındayaptığı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıldönümünü yaşadıklarını belirterek, alçakça darbe girişiminde bulunanları lanetlemek için vatandaşlarla ve Kayseri Ticaret Odası üyeleriyle bir araya geldiklerini ifade etti.

Hiçyılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin15 Temmuz 2016’da,tarihindeki en alçak saldırıylakarşı karşıya kaldığını ve bunun aziz milletin çabası ile püskürtüldüğünü kaydetti. “15 Temmuz’uunutmayacağız ve unutturmayacağız” diyen Hiçyılmaz,“Önümüzdeki senelerde de bugünü hatırlamamız, bu hainlerin Türkiye’ye yapmış oldukları darbe girişimini ileriki nesillere aktarmamız ve bundan ders çıkarmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

Başkan Hiçyılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, demokrasi çadırındaki etkinliklerin yanı sıra, Kayseri Sanayi Odası çadırını ziyaret ederek burada Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve diğer Sanayi Odası üyeleri ile görüştü. Hiçyılmaz daha sonra ise Kayseri Ticaret Borsası çadırına da giderek, Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü ile bir süre sohbet etti.

Çeşitli sivil toplum kurulu temsilcilerinin de ziyaret ettiği KTO demokrasi çadırında, sabaha kadar süren anma etkinlikleri kapsamında şehitler için okunan hatimlerin dualarına eşlik edildi.

Sabah namazına kadar süren demokrasi nöbetinde, Kayseri Ticaret Odası çadırında vatandaşlara 10 bin civarında simit ve su ikramında bulunulurken, 3 bin kadar daay yıldızlı tişört dağıtımı yapıldı.