Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Dünya Kalite Günü ve Avrupa Kalite Haftası’na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Hiçyılmaz, Dünya Kalite Günü’nün Birleşmiş Milletler tarafından, dünyada birey ve kurumların kalite konusunda farkındalığını sağlamak amacıyla 1990 yılında başlatıldığını vurgulayarak, her yıl Kasım ayının ikinci perşembesinin “Dünya Kalite Günü” olarak kutlandığını söyledi.

Hiçyılmaz, “Bu yıl 13 Kasım’da kutlanacak olan Dünya Kalite Günü’nün teması ‘Birlikte Kaliteli Bir Dünya İnşa Edelim’ olarak belirlenmiştir. Avrupa Kalite Haftası’nın teması ise ‘Kalite Başarıya Ulaştırır’ olarak belirlenmiştir. Mal ve hizmet üretiminde ve bunların müşteriye sunulmasında kalitenin hem ülke kaynaklarının kullanımı, hem de toplumun yaşam düzeyinin yükseltilmesi açısından önem taşıdığı bir gerçektir” dedi.

Başkan Hiçyılmaz, “Bireyler, kurumlar ve ülke olarak büyümek, gelişmek ve ilerlemek için kalitenin özünü oluşturan ilkeleri özümsememiz gerekmektedir. Kayseri Ticaret Odası, yönetimine geldiğimiz günden bu yana yaptığımız yenilikçi çalışmalar ve verdiğimiz öncü hizmetlerle kalite konusunu temel alarak üyelerimize hizmet sunmaktayız. Şuan mevcut olan yapımızda ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, TOBB Akreditasyon Sistemi uygulanmaktadır. ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kurulum çalışmaları da başlatılmıştır. Oda olarak hedefimiz üye odaklı, kaliteli bir hizmet sunmaktır” diye konuştu.