Kayseri Ticaret Odası (KTO) yeni üyelerine yönelik bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenledi.

VIP Salon’da gerçekleştirilen toplantıya, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başkan Yardımcıları Ferhat Akmermer ve odaya kayıt yaptıran yeni üyeler katıldı. Toplantının acılış konuşmasını yapan Başkan Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Odası’nın 16 bini aşkın üyesiyle şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayarak, “Her ay 100-150 civarında bir taleple üye sayımız artığını gururla belirtmek istiyorum. Sizlere de odamız üyesi olduğunuz için teşekkür ediyorum. Üyelerimiz, Kayseri Ticaret Odası’nın sahibidirler. Bu odaya üye olmakla, Odanın sahibi olduğunuzu iyi biliniz” dedi.

Kayseri Ticaret Odası bünyesinde 40 meslek komitesinin her ay düzenli olarak yapılan toplantılarla çalışmalarda bulunduğunu ifade eden Hiçyılmaz, "Gerçekleştirilen bu toplantılara meslek komiteleri üyelerimiz 50’şer kişilik gruplar halinde davet edilmektedir. Meslek komitesi üyelerinin sorunları ve talepleri bu toplantılarda gündeme alınmaktadır. Siz yeni üyelerimizin de meslek komitesi toplantılarına katılmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Üyeler için birçok yeniliği gerçekleştirdiklerini kaydeden Hiçyılmaz, “Odamızdaki tüm iş ve işlemlerinizde sizlere yardımcı olunacağı ‘Üye Temsilciliği Sistemini’kurduk. 2014 yılı başında alınan karar ile belge ücretlerinde zam değil indirim yapmış durumdayız. Yüzde 25 ile yüzde 47 arasında değişen oranlardaki indirim üyelerimizin menfaati için uygulanmaktadır. Yakın zamanda faaliyetine başlayan Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü irtibat büromuz eliyle de hizmetlerimizi yürütüyoruz. Artık üyelerimiz, büromuz aracılığı ile şehir merkezindeki hizmet binamıza gelmeden de, kolay ve hızlı bir şekilde işlemlerini yaptırabilmektedirler” ifadelerini kullandı.

Oda üyelerine daha iyi hizmet verebilmek adına, yeni hizmet binası yapımı için harekete geçtiklerini ve proje yarışması açtıklarını hatırlatan Hiçyılmaz, “Ulusal düzeydeki proje yarışması sonucunda seçilen 3 projeden biri üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu proje ile ilgili çalışmalarda son aşamadayız ve 1-2 ay içinde ihale sürecine geleceğimizi söyleyebilirim. Tüccarımıza uygun ve yakışır bir hizmet binasının yapımı, her türlü hizmetin en rahat ve uygun şekilde verilmesi anlamına gelmektedir” şeklinde konuştu.

Başkan Hiçyılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kayseri Ticaret Odası yönetimi olarak, üyelerimizin ihracat kapasitelerinin artırılması, hiç ihracat yapmayanların teşvik edilmesi yönünde çalışmalar yürütmekteyiz. Kayseri’de 900 civarında olan ihracatçı firma sayısının daha da artırılması için çaba sarf ediyoruz.Bu kapsamda Erbil’de açacağımız ticaret ofisine ilişkin çalışmalarda bulunduk. İhracat yapmak isteyen, malını satmak isteyenlere bu ofisimiz aracılığı ile yardımcı olacağız. Her anlamda hazır olan Erbil ticaret ofisimizin açılması noktasında Irak’ta yaşanan gelişmeleri takip ediyoruz. Yaşanan gelişmelere göre ofisimizi kısa sürede hizmete açmayı hedefliyoruz. Oda olarak dış ticaret başta olmak üzere eğitim faaliyetlerinde bulunuyoruz. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılım konusunda üyelerimize bilgi ve belge desteği sağlıyoruz. Bununla da yetinmiyor ve yurt içindeki fuarlara katılmanız halinde yol ücretlerinizin yarısını biz karşılıyoruz. Tahkim Merkezi çalışmalarımızda son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bilirkişi, eksper ve hakem olmak isteyenlerin başvurularını aldık ve eğitim seminerleri sürecini tamamladık. Bilirkişi, eksper ve hakemlerimizi belirledik. Yakın zamanda üyelerimize etkin hizmet vermeye başlayacağız.”

Başkan Hiçyılmaz ayrıca, bilgilendirme toplantılarını sürdüreceklerini belirterek, toplantıya katılan yeni üyelere teşekkür etti. Toplantının sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Rüya Köksoy tarafından, oda birimlerinin işleyişi ve verilen hizmetlerle ilgili bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.