Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER), Bangladeş’i ve Bangladeşli öğrencileri tanıtmak amacıyla Kayseri halkına yönelik bir tanıtım gecesi düzenledi.

KUDER Binası’nda düzenlenen gecede Bangladeşli öğrenciler kendi ülkelerini Kayserililere tanıttılar. Etkinlik Bangladeş mutfağına ait yemeklerin katılımcılara ikram edilmesiyle başladı. Daha sonra Bangladeş’in tarihi, kültürü, ekonomisi, coğrafi özellikleri ve dini yapısı Bangladeşli öğrenci Ejaz Kadry tarafından anlatıldı. KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut, " Müslüman toplumların birbirini daha iyi tanımaları ve ümmet birliği şuurunun oluşturulması için her hafta bir İslam memleketini hem öğrencilerimize hem de Kayseri halkına tanıtmaya çalışıyoruz Bu hafta Bangladeş’in bağımsızlığının yıl dönümü olması hasebiyle Bangladeş’i ele aldık. Öğrenci kardeşlerimiz ülkelerini çok güzel bir şekilde tanıttılar. Fakat şunu anlamış olduk ki İslam toplumlarının asıl bağımsızlığı İslam Birliği’nin kurulmasıyla olacaktır. Bu noktada tüm Müslümanlara çok büyük görevler düşüyor. Biz KUDER olarak bu birlikteliğin oluşturulması için üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

KUDER eğitim sorumlusu Müslim Yalçın ise, "Müslümanlar olarak birbirimizi yeterince tanımıyoruz. Herhangi birimize Mısır’ın,Suriye’nin , Afganistan’ın ya da Doğu Türkistan’ın şehirlerinin ismi sorulsa cevap vermekte zorluk çekiyoruz. Meseleye bu şekilde yaklaştığımızda KUDER bünyesinde icra edilen "Ülke Tanıtım Günleri" daha da bir ehemmiyet kazanıyor.Bugün burada gerçekleştirlen bu tanışmalar, inşallah ilerde tüm İslam aleminin kurtuluşuna vesile olacaktır" diye konuştu.