Kayseri’de yayınlanan Medrese Sanat, Kültür ve Edebiyat Dergisi 4. Sayısıyla yayın yolculuğuna devam ediyor.

Suretialem Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneğinin iletişim amaçlı yayınladığı Medrese Sanat, Kültür ve Edebiyat Dergisi, yeni sayısıyla dördüncü sayıya ulaştı. Suretialem Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği başkanı Yusuf Kartal, “Özellikle sosyal medya üzerinden iletişim halinde olduğumuz, yurt içi ve yurt dışında binlerce takipçimiz var. Dernek olarak gerek fotoğraf sanatıyla ilgilenen üyelerimizin fotoğraflarını basılı medyada değerlendirmek, gerekse yaşadığımız şehrin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmak için Medrese dergisini projelerimizden birisi olarak yaşatmaya çalışıyoruz. Taşra dergiciliğinin zorluğunu daha önceki tecrübelerimizden biliyorduk. Fakat Medrese dergisi, formatı ve baskı tekniği olarak bizi zorlasa da ayakta tutmaya çalışıyoruz. Uğraşımızın ve çabamızın karşılığını görememek bizi yıldırmıyor. Kendi imkanlarımızla, kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Bize can suyu veren katkıları sağlayan herkese de teşekkür ediyoruz” dedi.

Yusuf Kartal yaptığı açıklamada, “Medrese’nin dördüncü sayısında gelmiş geçmiş en büyük mutasavvıflardan Muhyiddin İbn-i Arabî’ye geniş yer verdik, Cezayirli akademisyen ve sufi Abdülbâki Miftah’ın, Ali Vasfi Kurt’un ve Hayrettin Oğuz’un yazıları güzel bir tevafuk eseri, adeta İbn-i Arabî dosyası oluşmasına sebep oldu. Diğer sayılarımızda olduğu gibi, bu sayımız da hem okur açısından, hem de görsellik açısından özen gösterdik. Ayrıca derneğimiz üyelerinden Ecrin Cansever’in portfolyosunu yayımlamış olmak bizim için önemli. Dergimiz yayın hayatına devam ettiği sürece daha nice fotoğrafçımıza kapılarımızı aralamak istiyoruz. Bu sayımızdan itibaren tanınmış fotoğraf sanatçısı ve yazar Hayrettin Oğuz’un fotoğraf okumalarına da yer vereceğiz.” dedi.

Kartal ayrıca, Medrese dergisi, 16-18 ekim tarihleri arasında Kars’ta gerçekleştirilecek olan II. Uluslararası HarakaniSempozyumu boyunca, Harakani Kültür Merkezi’nin davetlisi olarak genel yayın yönetmeni Mansur Tuncay Taşcı ve yayın danışmanı Aydın Karakimseli tarafından temsil edileceğini belirtti.

Medrese Dergisi’nin bu sayısında yer alan isimler şunlar, Abdülbaki Mifah, Aydın Karakimseli, Ali Vasfi Kurt, Hayrettin Oğuz, Yavuz Selim Uzgur, Mehmet Torun, Bülent Söyleyici, M. Fazıl Himmetoğlu, M. Akif Coşkun, Mustafa İbakorkmaz ve Kâni Çınar.