Melikgazi Belediyesi tarafından açılış, temel atma ile diğer sosyal ve kültürel etkinliklerde geleneksel hale getirilen aşure ikramı, bugün Keykubat Camisi önünde Cuma namazı sonrasında kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Keykubat Mahallesinde Cuma namazı sonrası vatandaşlar ile sohbet ederek belediye çalışmaları hakkında memnuniyetlerini sordu. Kaykubat Mahallesinde gerçekleştirilen aşure ikramına Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. İçerisinde fındık, fıstık, nohut, fasulye, incir, kayısı gibi 12 çeşit malzemenin bulunduğu, 3 kazanda yaklaşık 4 saat süre ile pişirilen yaklaşık 2 bin kişilik aşure ikramı, yapılan duanın ardından vatandaşlara dağıtıldı.

Vatandaşlara aşure ikramında bulunarak sohbet eden, aşure gününün birlik ve beraberliğe, sıkıntıların giderilmesine vesile olması temennisinde bulunan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ” Mübarek Muharrem ayında, kültürümüze sahip çıkma anlayışı içerisinde geleneğimizi devam ettiriyoruz. Muharrem ayının insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum. Herkese afiyet olsun.” dedi.

Dağıtılan aşureleri afiyetle yiyen vatandaşlarda Büyükkılıç’a teşekkür ederek, Melikgazi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan bu organizasyonun semtlerde de yapılmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.