Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Temizlik İşleri Müdürlüğünce daha etkin ve verimli bir çalışma için çok yönlü genel temizlik çalışması gerçekleştirdiğini bildirdi.

Gazellerin sonbaharın göstergesi olduğunu, yaprakların sararmasının ve dökülmesinin belki birçok şair ve yazara ilham kaynağı oluşturduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, ancak şehir merkezlerinde gazellerin birikmesinin ve savrulmasının çevre ve görsel kirlilik oluşturduğunu, bu açıdan belediye olarak genel temizlik kapsamında bunların toplanıldığını belirtti. Özellikle çarşı içi ve ana cadde ve sokaklarda biriken gazellerin toplanılmasının daha önceden el süpürgesi ve yol süpürgesi araçları ile yapıldığını kaydeden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Melikgazi Belediyesi olarak çevre ve halk sağılığına büyük önem veriyoruz. Toplanan Çevre Temizlik Vergileri yine çevre temizliği ve halk sağlığı harcamalarında kullanıyoruz. Bu yıl yine çevre vergilerinden tahsil edilen tutar ile belediye olarak temizlik, çöp toplama ve süpürge araçları alınmıştır. Belediye olarak temizlik kampanyaları ile çevrenin temiz tutulmasını teşvik ediyoruz. Bugün Gesi Fatih Mahallesinde Kay-Kop mevkisinde genel temizlik çalışması yaparak çok yönlü bir temizlik gerçekleştirdik. Temizlik çalışmasına 4 süpürge aracı, 2 çöp toplama aracı, birer kepçe ve kamyon ile 50 işçi görev yaptı. Modern şehirciliğin ilk kurallarından beri temiz bir çevredir. Çünkü temizlik medeniyetin ölçüsüdür. En iyi temizlik ise kirletmemektir. Sokağa atılan sigara izmariti, kağıt mendil ve poşetler çevre kirliliğini sebep olmaktadır. Bunların toplanması ve temizlenmesi yine bir maliyet getirmektedir."