Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi’nin yenilenebilir enerji ile ilgili projelerini uygulamaya geçireceklerini çünkü enerji konusunun Türkiye Bütçesinin de büyük bir pay oluşturduğunu enerji ithalinin fazla olduğunu bildirdi.

Melikgazi Belediyesi’nin, sadece başlangıç projeleriyle yılda 5 milyon TL’lik tasarruf sağlayabileceğini, bu durum genele yansıtıldığında ise Türkiye’nin enerji konusunda dışa bağımlılığının azalacağını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği konusunda uzun süredir projeler hazırladıklarını, “Enerji Yönetim Kurulu’nu oluşturarak, “Enerji Bürosu”nu kurduklarını belirtti.

Üretirken kirletmemenin çağımızın en önemli meselesi olduğunun ve özelikle kamu kurum ve kuruluşlar ile kurumsallaşmış büyük şirketler eko sistemine geçmesi gerektiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

“En önemli hedefimiz olarak ilk beş yıl içinde binalarımızın da yenilenebilir enerji kullanacağımız özendirici ve katılımcı projeler üretmektir. Sonuç itibari ile CO2 oranını yüzde olarak azaltacağız. Dolayısı ile çevreci bir belediye olduğumuzu bir kez daha tescillemiş olacağız. Belediye olarak “Pozitif enerjili bina projesini” yaşama geçireceğiz. Projelerin tamamının gerçekleştirilmesi ile elektrik, doğalgaz, kömür, mazot tasarrufu sağlanacaktır. Bunun maddi karşılığı ise milli bütçe kalacak ve ithal enerjimiz azalacaktır. Çevresel açıdan baktığımızda CO2 emisyonu engellenecektir. Bütün bu projelerimiz, eylemlerimiz, insanlığın doğayla uyum içinde yaşadığı bir geleceğin kurulması içindir. Çünkü bu çevre ve bize miras değil torunlarımızın emanetidir.”