Memorial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr Sinan Karaoğlu “Diz kireçlenmeleri hayatımızın kalitesini düşüren bir hastalıktır” dedi.

Memorial Hastanesi tarafından düzenlenen Gonartrozda doğru Algoritma söyleşisine Aile Hekimleri ve Ortopedi Uzmanları katıldı.

Söyleşi’de konuşan Memorial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr Sinan Karaoğlu “Diz kireçlenmeleri çok yaygın görülen, orta yaş ve üzeri özellikle bayan kilolu hastaları çok fazla ilgilendiren bir hastalıktır. Diz kireçlenmeleri hayatımızın kalitesini düşüren bir hastalıktır” dedi.

Diz kireçlenmelerinin tedavisinde çok farklı yöntemlerin kullanıldığını belirten Karaoğlu “Bu hastalıkla mücadele hayatın kalitesini arttırmak anlamında çok önemlidir. Diz kireçlemeleri tedavisinin çok değişik yolları var. Öncelikle konservatif tedavi, bununla rahatlatılmazsa hasta ve yaşam kalitesi çok düştüyse cerrahi tedavilerde var. Biz burada ne zaman bunu yapalım ne zaman doğru zaman onu vurgulamaya çalıştık. Bir başka konu da bazen gereksiz emar çekimleriyle hastalar yanlış yönlendirmelere maruz kalabiliyorlar. Emar diz kireçlenmelerinde ilk kullanılacak yöntem değildir. Hastanın şikayetlerini göz önüne alarak tedavi planını yapmak lazım” ifadelerini kullandı.