Milliyetçi Hareket Partisi Bünyan İlçe Teşkilatı 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda delegelerin tüm oyunu alan Abdulkadir Yalçın yeniden başkan seçildi. Genel Kurulda ülke gündemine dair önemli açıklamalar da bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, AKP’yi eleştirerek “Ülkemiz BOP’ un kurgucuları tarafından çizilen rota gereği bir bilinmeyene doğru gidiyor” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi ilçe kongreleri birlik ve beraberlik içerisinde yapılmaya devam ediyor. 11. Bünyan İlçe kongresi belediye düğün salonunda gerçekleştirildi. İlçe Kongresine Milliyetçi Hareket Partisi Grupbaşkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof Dr Yusuf Halaçoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, MYK Üyesi Mustafa Eraslan, Ülkü Ocakları İl Başkanı Selim Gümüş, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Bünyan Belediyesi Eski Belediye Başkanı Mehmet Özmen, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığını MYK Üyesi Mustafa Eraslan’ın yaptığı genel kurulda, Milliyetçi Hareket Partisi Bünyan İlçe Başkanı Abdulkadir Yalçın tarafından faaliyet ve mali raporlar okundu. Faaliyet ve Mali raporların oy birliği ile kabul edilmesinin ardından siyasi konuşmalara geçildi. Siyasi konuşmalarda ilk sözü Milliyetçi Hareket Partisi Bünyan İlçe Başkanı Abdulkadir Yalçın aldı. Yalçın, Bünyan’da Milliyetçi Hareket Partisi döneminde alınan 13 kişinin çeşitli ekonomik sebepler bahane edilerek işten çıkarıldığını, Devlet Bahçeli Sosyal Tesislerin isminin değiştirildiğini dikkat çekerek, Genel Başkanımızın ismini daha büyük şekilde yazdırmak için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke’de 8 yaşında sokak köpekleri tarafından ısırılarak yaşamını yitiren minik dervişin ailesine başsağlığı diyerek konuşmasına başladı. Bünyan’da coşkulu bir kongre yaptıklarını belirten Başkan Eke, kongrede gördüğü manzaranın Bünyan’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin yeniden toparlanarak önümüzdeki ilk yerel seçimlerde üç hilali yeniden Bünyan’a asılacağının işaret fişeğinin ateşlendiğini görmekte olduğunu söyledi. AKP iktidarının politikalarını eleştiren Başkan Eke, bu iktidar ile gidişatın vahim olduğunu belirterek “Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin 2002 den beri uyarıda bulunduğu konular bir bir yaşanmaktadır. Sayın Genel Başkanımızın 2004 yılında bir mektup haline getirerek tüm sivil toplum kuruluşlarına dağıttığı bu uyarı listesini tüm siyasi partiler dikkate almış olsaydı, bugün ülkemizin geldiği vahamet tablosuyla karşı karşıya kalınmış olmayacaktı. Kurumsal anlamda gözbebeğimiz olan askeriye ve onun güzide komutanları cezaevlerine girmemiş olacaktı. Bunu eğer bu millet ciddiye almış olsaydı, 3 y den bahseden iktidar yani yoksulluk, yolsuzluk ve yasakların maksimum seviyeye geldiğini yaşamamış olacaklardı. Bu gemi bir yere doğru gidiyor, gittiği yerinde BOP’un kurgucuları tarafından çizilen rota gereği bir bilinmeyene doğru gidiyor” dedi.

Bu iktidar sayesinde ekonomi ve iç politikanın iflas ettiğini de altını çizen Başkan Eke, “dış politikada sıfır sorundan adeta düşman olmadığımız ülke kalmamış, T.C. silinmiş, Ne Mutlu Türküm Diyene tabelaları kaldırılmış, askeri bölgemizde bayrağımız aşağı indirilmiş, bu ülkeye Habur komedisi yaşatılmış, Oslo’da pazarlıklar yapılmış, ihanet antlaşmaları imzalanmış buda yetmiyor gibi cani ve terörist başıyla anlaşmalar yapılmaya başlanmıştır. İşte bu yaşananlara dur demenin zamanı artık gelmiştir. 2015 genel seçimleri bütün bu saydığımız vahamet maddelerine dur diyeceğimiz tarihtir. Allah’ın izniyle 2015 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidara taşıyacağız” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu ise yaptığı konuşma da AKP İktidarının söylemleri ile yaptıklarının ters düşüğünü ifade ederek, Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’de yaptığı mitingdeki bir konuşmayı salona dinletti. 17 Aralık Operasyonları ile ilgili 17-25 Aralık tarihlerinde Milliyetçi Hareket Partisinin farklı kentlerde toplantılar düzenlediğini ifade eden Halaçoğlu, “İstanbul’da toplantı için sözleştiğimiz yerlerin ikisi iktidar tarafından engellendi. Bizde toplantımızı CHP’li Kartal Belediyesinin vermiş olduğu bir salonda gerçekleştirdik” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Mustafa Eraslan’da yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Ülkücülerin birlik ve beraberlik içerisinde 2015 seçimlerinden başarılı çıkacağını belirten Eraslan, “2015 seçimleri Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’yi başbakan yapıp ülkemizi bu kaos ortamından kurtarma zamanıdır” dedi.

Siyasi konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile seçimlere giren mevcut Başkan Abdulkadir Yalçın delegelerin tamamının oyunu alarak güven tazeledi.

Kongre sonrası Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke ve beraberindekiler Bünyan’da Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak yaşamını yitiren 2. Sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Derviş Bostaş’ın evine taziye ziyaretinde bulundu.