Milliyetçi Hareket Partisi İncesu ve Yeşilhisar 11. Olağan Genel kurulu yapıldı. Genel Kurullarda Yeşilhisar İlçe Başkanı Ömer Semerci ve İncesu İlçe Başkanı Fatih Keleş, delegelerin oylarının tamamını alarak yeniden İlçe Başkanlığına seçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe genel kurulları Yeşilhisar ve İncesu ilçeleri ile devam etti. İncesu Esnaf ve Sanatkârlar Odası konferans salonunda düzenlenen ilçe kongresine Milliyetçi Hareket Partisi Grupbaşkanvekili Prof.Dr Yusuf Halaçoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, Ülkü Ocakları Başkanı Selim Gümüş, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, İlçe Başkanları ve partililer katıldı.

Divan Başkanlığını Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş’ın yaptığı genel kurulda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından ilçe başkanı Fatih Keleş tarafından faaliyet ve mali raporlar okundu.

İL BAŞKANI METE EKE “ SİZ NE BİÇİM İKTİDARSINIZ”

Genel Kurulda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi il Başkanı Mete Eke yaptığı konuşmada AKP’nin Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklarla mücadele için kurulduğunu ancak AKP iktidarı ile ‘’Yoksulluğun’’ tavan yaptığını belirterek, yolsuzluk ve yasaklar AKP iktidarı ile cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Siz ne biçim iktidarsınız? dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili eleştirilerde bulunan İl Başkanı Mete Eke ”Dış politikada sıfır sorundan adeta hasım olmadığımız ülke kalmadı, buna sebep olan dönemin dış işleri bakanı ise şu an başbakan. Şimdi sormak lazım: ‘’Siz dış işlerinde hangi başarıya imza attınız da başbakan olarak başımızdasınız? Bunları sorgulamak lazım ve biz bunu 2015 seçimlerinde sandıkta soracağız.’’ Diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin oy oranlarında ciddi artış olduğunu ifade eden Eke sözlerine şöyle devam etti;

“ 2009 Mahalli idareler seçimlerinde aldığımız oy oranı % 29,4, bu oranın rakamsal karşılığı ise 223 bin. Bu rakamları genel seçimlere denklediğimizde az bir gayretle 4 milletvekili çıkarma potansiyelimiz var. Kayseri’de çok ciddi yükselen bir trendimiz söz konusu.” dedi.

AKP’li Balıkesir belediyesinin Kuvayı Milliye Caddesi’nde yer alan “ Ne Mutlu Türküm Diyene” tabelasının kaldırılmasına tepki gösteren Eke, ”Balıkesir belediyesi 30 Mart seçimleri öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nde idi. Belediyenin AKP’ye geçmesinin ardından ilk icraatları Ne Mutlu Türküm Diyene yazısını kaldırmak oldu, siz hangi hakla ve mantıkla bunu kaldırıyorsunuz. Türklüğü ayaklar altına alan bu iktidardır, Ne Mutlu Türküm Diyene yazısını indiren bu iktidar, zinayı suç olmaktan çıkaran bu iktidara necip Türk milleti bir gün dur diyecektir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grupbaşkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof.Dr Yusuf Halaçoğlu ise yaptığı konuşma da birileri tarafından çok başarılı görülen iktidar 12 yıllık iktidar dönemlerde islam ve Müslümanlık deyip, Müslümanlığa en büyük zararı verdiler.” dedi. Halaçoğlu konuşmasına şöyle devam etti;

“ Mecliste bir milletvekili Allahın tüm vasıfları Recep Tayyip Erdoğan’da var diyor, hadi bu vekil bir halt işliyor, onun muhatabı olan kişi neden vekiline sen ne halt yiyorsun demiyor, Müslümanlık islam diyen bir iktidar, tanesi bin lira olan altın varaklı kadehler alıyor ve ne yazık ki yaşanan bu duruma vatandaşlar sessiz kalıyor” diye konuşu.

İNCESU’DA KELEŞ, YEŞİLHİSAR’DA SEMERCİ GÜVEN TAZELEDİ

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. İncesu Olağan Genel Kurulunda delegelerin tüm oylarını Fatih Keleş, yeniden İlçe başkanlığına seçilerek güven tazeledi. İncesu İlçe Genel kurulunun ardından Yeşilhisar ilçesine geçildi. Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen Genel Kurulda, İlçe Başkanı Ömer Semerci tarafından faaliyet ve mali rapor okundu.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yeşilhisar İlçe Başkanlığına delegelerin tüm oyunu alan Ömer Semerci yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.