Geçtiğimiz günlerde kongre takvimini açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi, Pazar günü Sarıoğlan ve Akkışla İlçe Kongrelerini yaptı. Her iki ilçede ilçe başkanlığı değişikliğine giden MHP’de Sarıoğlan İlçe Başkanlığına Bahtiyar Yamanyaşar, Akkışla İlçe Başkanlığına Mustafa Görgün seçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Kongrelerine Sarıoğlan ve Akkışla ilçeleri ile devam etti. Sarıoğlan Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen ilçe kongresine Milliyetçi Hareket Partisi Grupbaşkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Özvatan Belediye Başkanı Halit Özdemir, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Kocasinan İlçe Başkanı Serkan Tok, Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş, Bünyan İlçe Başkanı Abdulkadir Yalçın, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Sarıoğlan İlçe Genel Kurulunda Divan Başkanlığını Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş yaparken, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sarıoğlan İlçe Başkanı İsmet Soydan tarafından Faaliyet ve Mali raporlar okundu.

Faaliyet ve Mali raporların okunmasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin ilçe kongrelerine gönderdiği mesaj okundu. Genel Kurulda ilk sözü alan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Mahalli idareler seçimlerinde gayretli çalışmalar neticesinde başkanlığa seçildiğini belirterek, göreve geldiklerinde borçlu bir belediye devraldıklarını ifade etti. 8 milyon TL borçla aldıkları Sarıoğlan ve Belde Belediyelerin borçlarının yarısı 8 aylık çalışmalar neticesinde ödediklerini söyleyen Yıldız, “Bizler MHP’li Belediye nasıl olur, nasıl hizmet yapılır herkese göstereceğiz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke yaptığı konuşmada ülke de yaşanan olumsuzları 2004 yılında hazırlanan kitapçıkta anlattığını belirterek sözlerine şöyle devam etti;

“Türkiye süratle bir bilinmeye doğru gitmekte. Bu bilinmeyenin ne olduğu Sayın Genel Başkanımız 2004 senesinde hazırlamış olduğu kitapçıkta madde madde izah etmişti. Bu kitapçık ülkemizdeki askeri yetkililere, STK başkanlarına gönderilmişti. Bunun adı ikaz mektubu idi. Bu ikazın 2004 yılında yapılmış olması, bugün gelinen 2014 yılı sonunda Sayın Genel Başkanımızın, Milliyetçi Hareket Partisinin kaleme aldığı söylemlerin hepsinin tek tek zuhur ettiği karşımızda."

İL BAŞKANI EKE “ AKP’NİN DERDİ ÜLKEYİ BÖLDÜRMEK Mİ?

Ekonomik ve İç politikada hükümetin büyük yanlışlıklar içerisinde bulunduğu belirten İl Başkanı Mete Eke; "Doğu ve güneydoğu’da teröristlerle mücadele yerine müzakere yöntemi edilmiş, PKK bulduğu cüretle, bölgede teröristler vergi adı altında haraç almış, hatta devletin polisini tutuklanma söylemlerini beraberinde getirmiştir. Şimdi hükümete şunu sormak lazım! Sizin derdiniz; insanları birbirine mi düşürmek mi, ülkeyi böldürmek mi?“ diye konuştu

Dış politika da Suriye’de sorununa da değinen MHP İl Başkanı Mete Eke, “ Kayseri’de 20 bin Suriyeli insan bulunuyor, bu insanlar 500 TL’ye sigortasız olarak Organize Sanayindeki fabrikalarda çalıştırılıyor bu nedenle de kendi insanlarımız işsiz kalıyor, bizim hemşerilerimizin günahı nedir? dedi.

Salonu dolduran partililere seslenen İl Başkanı Mete Eke, 12 yıllık AKP döneminde Askeri Birliklerden Türk Bayraklarının indirildiğini, Ne Mutlu Türküm Diyene levhalarının kaldırıldığını, Devlet kurumlarından TC ibarelerinin indirildiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grupbaşkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu yaptığı konuşma da “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tunceli ziyaretinde Ankara’da ne konuştuysa Tunceli’de de aynı şeyi konuşmuştur. Ancak Başbakan halen tahrik edeci açıklamalara devam etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’nin her yerine gider, burası bizim topraklarımız” dedi. Biz devlet adamlığını ortaya koyan insanları birbirine düşürmeyen anlayış içerisinde bir partiyiz” dedi.

Olağan Genel Kurulda Mahalli İdareler Seçimleri kazanan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız’a ve ilçe başkanı İsmet Soydan’a teşekkür plaketi verildi.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. İki listenin yarıştığı Genel Kurulda İlçe Başkanı adaylarından Bahtiyar Yamanyaşar 81 oy alırken diğer aday Mustafa Baydan ise 60 oy aldı. Sarıoğlan İlçe Başkanlığına aldığı 81 oy ile Bahtiyar Yamanyaşar seçildi.

Sarıoğlan ilçe kongresinin ardından Akkışla İlçesine geçilerek, Milliyetçi Hareket Partisi Akkışla İlçe Teşkilatının 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Parti binasında gerçekleştirilen genel kurulda İlçe Başkanı Yüksel Yüce tarafından faaliyet ve mali raporları okudu. Okunan raporlar oy birliği kabul edildi. Raporların okunmasının ardından İl Başkanı Mete Eke ve Kayseri Milletvekili Prof.Dr Yusuf Halaçoğlu birer selamlama konuşması yaptı. Siyasi konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Akkışla İlçe Başkanlığına delegelerin tamamının oyunu alan Mustafa Görgün seçildi.