Milliyetçi Hareket Partisi Talas İlçesi 11. Olağan İlçe Kongresi yapıldı. İki listenin yarıştığı ilçe kongresini Mehmet Karabulut Kazandı. İlçe kongresinde yaptığı konuşma ile AKP iktidarını sert bir dille eleştiren Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, “AKP iktidarı yüzünden çok acı bir fotoğraf ile karşı karşıyayız bu iktidardan kurtulmanın yolu 7 Haziran seçimleridir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe kongreleri coşkulu bir şekilde devam ediyor. 11. Talas İlçe Kongresi Gökkuşağı Düğün Salonunda gerçekleştirildi. İlçe Kongresine Milliyetçi Hareket Partisi Grupbaşkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, MHP MYK üyesi Mustafa Eraslan, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Ülkü Ocakları Başkanı Selim Gümüş, Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Koçyiğit, Develi İlçe Başkanı Adnan Köksal, Hacılar İlçe Başkanı Mustafa Baloğlu, İl Yöneticileri, İlçe Yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığını MYK üyesi Mustafa Eraslan’ın yaptığı genel kurulda, okunan faaliyet ve mali raporlar oy birliği ile kabul edildi. Talas İlçe Başkanı Mehmet Erhan yaptığı konuşmada 4 yıldır sürdüğü ilçe başkanlığı görevini layıkı ile yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek salonu dolduran partililerden helallik istedi. Konuşmanın ardından Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, 4 Yıldır Talas İlçe Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Erhan’a hizmetlerinden dolayı plaket verdi.

Genel Kurulda Talas İlçe Başkanlığına aday olan Durdu Akkoç ve Mehmet Karabulut birer konuşma yaptı.

Siyasi konuşmalarda ilk sözü Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, aldı. AKP İktidarını sert bir dille eleştiren Başkan Eke, demokratikleşme paketi adı altında PKK’ya tavizler verildiğini söyledi. Terörist başı baş müzakereci ilan ediliyor diyen Başkan Eke, “Demokratikleşme paketleri adı altında çözüm süreci denilen çözülme sürecinde kaleme alınan maddeler dahilinde maalesef teröristler cüretkarlaşıyor, yetmiyor terörist başı baş müzakereci oluyor. Çok acı bir fotoğraf ile karşı karşıyayız” dedi.

AKP iktidarının yanlış politikaları yüzünden Ülkenin bir borç ülkesi haline geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Eke, şöyle devam etti: “ Ekonomi çökmüştür. İnsanlar açlık ve sefalet içerisinde, borçlu olmayan insan yok, bir borçlular ülkesi haline geldik, el açar bir toplum haline getirilirdik”

İktidarın 12 yıldır ülkede hiç bir şey düzeltmediğine de dikkat çeken Başkan Eke, “bu iktidar yüzünden İşsizler ordusu çığ gibi büyüyor. Atanamayan öğretmenler sokaklarda işportacılık yapıyor. Ülke ekonomik anlamda kaos içerisindedir” diye konuştu.

2015 seçimlerinin önemine de dikkat çeken Başkan Eke, Talaslılara seslenerek “7 Haziranda yapılacak seçimlerde Üç Hilali Ali Dağının tepesine dikmeye varmasınız” dedi. Salonu dolduran partililer “ VARIZ” diyerek Başkan Eke’nin sorusuna cevap verdi.

Partililer tarafından coşkulu alkış alan Başkan Eke’nin konuşmasının ardından kürsüye Milliyetçi Hareket Partisi Grupbaşkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu geldi. AKP iktidarına seslenen Halaçoğlu, “bir toplum adil bir şekilde yönetilmediği takdirde o toplumu bir arada tutamazsınız” dedi. AKP’nin Adalet ve Kalkınma ismi ile gelerek bunu slogan haline getirdiğinin altını çizen Halaçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de adalete güvenen kaç insan vardır. O kadar düşüktür ki mahkemeler gittiğinizde alınan kararları herkes temyize göndedirler. Nedeni adil karar verildiğine inanmadıklarından. 17-25 Aralık geçti birçok tapeler vardı, görüntüler vardı. Bu konuşmalarda sürekli olarak ayakkabı kutularda ki paralardan, hediye paketleri içerisindeki paralara kadar sözler sarf edildi. 4 bakanda bundan dolayı yüce divana çıkarılmak için TBMM’ye fezleke gönderildi. Öyle bir durum aldı ki TBMM kuracağı komisyon ile bunun sonucu 2 ayda alması gerekirdi. Ama 6 ay geçti halen sonuç yok. Birileri çalmış, buna toplumun birçok kısmı inanıyor. AKP’liler de çaldılar ama yaptılar diyor.”

AKP’nin Kayseri’de dağıttığı kömür ve makarnalarla övündüğünü belirten Halaçoğlu, “Kalkınma dediğimiz zaman ülkenin ayağa ekonomik olarak kalkmasıdır. O ülkede yaşayan insanların refah düzelinde yaşamaları anlamına gelir. Ancak ülkede 20 milyon açlık sınırının altında yaşayan insan var. Kayseri’de kaç kişiye kömür ve makarna dağıtıldı. Geçen yıla göre yüzde kaç arttı. Bununla da övünüyorlar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan oylama sonucunda Mehmet Karabulut Talas İlçe Başkanlığını kazandı.