Milliyetçi Hareket Partisi Yahyalı İlçesi 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İlçe başkanlığına delegelerin tüm oyunu alan Abdullah Yılmaz seçildi. İlçe kongresinde Yahyalı Eski İlçe Başkanına yaptığı hizmetlerden dolayı İl Başkanı Mete Eke tarafından plaket verildi.

Kongre takvimine aralıksız olarak devam eden Milliyetçi Hareket Partisi Yahyalı ilçesi 11. Olağan İlçe kongresini gerçekleştirdi. İlçe kongresine Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof.Dr Yusuf Halaçoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, Milliyetçi Hareket Partisi 19. dönem Milletvekili Osman Develioğlu, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, İlçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan ilçe kongresinde divan başkanlığını 19. Dönem Milletvekili Osman Develioğlu’nun yaptığı ilçe kongresinde ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İlçe kongrelerine göndermiş olduğu mesaj okundu.

Faaliyet ve Mali raporların okunmasının ardından Genel Kurulda siyasi konuşmalara geçildi. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke yaptığı konuşmada, "12 yıldır ülkede iktidar olan AKP, açlığı ve yoksulluğu tavan yaptırmıştır" dedi. İl Başkanı Mete Eke konuşmasına şöyle devam etti;

İL BAŞKANI METE EKE “ AKP AÇLIĞI VE YOKSULLUĞU TAVAN YAPTIRMIŞTIR”

“ AKP Hükümeti iç ve dış politika da zafiyetleri nedeniyle ülkeyi bir bilinmeyene doğru sürüklemektedir. Sayın Genel Başkanımız Dr Devlet Bahçeli, 2004 yılında mektup vasıtasıyla ülke bekası ve bölünmez bütünlüğü noktasında işaret buyurmuş oldukları bu konuları kitapçık haline getirdikleri bir bildirge ile dönemin kuvvet komutanlarına, sivil toplum kuruluşları yetkililerine ve siyasi parti temsilcilerine tarihi uyarı niteliğinde sunmuştu. 2004 yılında kaleme alınan ve madde madde sıralanan bu notlar 2014 yılına gelindiğinde zuhur etmiştir.”

Ülkenin bölünme eşiğine getirildiğini sözlerine ekleyen Başkan Eke, "Bizi bu çıkmaz sokaktan kurtaracak reçete 2015 yılının Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Genel Seçimlerdir" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülke bir çıkmaz sokaktadır. Bu çıkmaz sokaktan kurtuluşun alt yapısını hep birlikte oluşturmamız gerekmektedir. Bunu yapmazsak ülkemizin, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği Allah muhafaza çok büyük tehlikelere gebe olacaktır.”

2007 seçimlerinde yüzdesel anlamda % 15, sayısal anlamda 95 bin oy almış bir partiyiz. 2011 seçimlerinde %18,3 sayısal anlamda 134 bin oy aldık. 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde ise yüzdesel anlamda % 29,4, sayısal anlamda 223 bin oy aldık.

Demek oluyor ki 2011 -2014 yılları arasında oylarımızda çok ciddi artış sağlandığı kesindir ancak bu yeterli değildir. Yahyalı da var olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin gücünü yeni seçilecek yönetim ile Allahın izni ile Üç Hilali Yahyalı’nın zirvesine dikeceğiz” dedi.

HALAÇOĞLU “ ŞEBİ ARUS TÖRENLERİ 17 ARALIK YERİNE 13 ARALIK TARİHİNE ALINDI”

Milliyetçi Hareket Partisi Grupbaşkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu ise yaptığı konuşmada 17 Aralık yolsuzluk iddialardı ile ilgili açıklamalarda bulunarak sözlerine şöyle devam etti:

“ Allah Korkusunun en önemli göstergesi kul hakkı yiyip yememektir. Çünkü Cenabı Allah Kul Hakkı yiyenler için her şeyi affederim, ancak kul hakkını affetmem. Kul hakkı daha genele yayılıp bir milletin hakkını yiyen insanın helallik alıp, alamayacağını düşünün. Hele hele beytül mala elini uzatan bir kişinin sadece o dönemde yaşan insanların değil gelecek nesillerinde hakkını yemiş olduğunu düşürseniz aslında ceplerini dolduranların, yolsuz yapanların nasıl iman sahip olduklarını anlamınız mümkün olur. Aralık ayındayız. 17-25 Aralık ilk yolsuz iddialarının çıktığı tarihtir. Konya da her yıl Şebi Aras törenleri yapılmaktaydı. 17 Aralık Hazreti Mevlana’nın doğum tarihidir. Ancak ne gariptir ki ilk defa 17 Aralık Şeb i Aruz töreni 17 Aralık yerine 13 Aralık tarihine alındı. Nedeni Konya’da toplanacak insanların tepkisinden dolayı."

Yapılan konuşmaların ardından Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, Milliyetçi Hareket Partisi Yahyalı Eski İlçe Başkanı Bekir Erdoğdu’ya hizmetlerinden dolayı plaket verdi. Plaket töreni sonrası seçimlere geçildi. Yahyalı İlçe Başkanlığına delegelerin tüm oyunu alan Abdullah Yılmaz seçildi.