Talas Belediyesi, Mimarlar Odası Kayseri Şubesi ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle mimarlık haftası etkinlikleri düzenlenecek. Türkiye’nin alanında isim yapmış mimarları Talas’a gelecek, önemli eserler ulusal mimarlık sergisiyle görücüye çıkacak.

26-29 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek mimarlık haftasına ev sahipliği yapan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Talas’ın tarihi dokudaki yaptığı çalışmalar ve değerleriyle bu yılki etkinliklerin yapılacağı ilçe olarak seçildiğini söyledi. Başkan Palancıoğlu, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine önem verdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Talas Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarına ve üniversitelere destek veriyoruz. Geçtiğimiz haftalarda ERÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerine destek vermiştik. Bu yılki mimarlık haftasını tarihi dokusu ve modern kimliği öne çıkan Talas’ta gerçekleştiriyoruz. Modern kimliğiyle tarihi dokusunun da korunduğu bir Talas’tayız. Bu sene ’sağlıklı kentler, mutlu kentler’ temasındaki ’mutlu kentler’ ifadesinde tarihi eserlerle ilgili yapılan çalışmalar ve kente sağlayacağı katkılardan dolayı Talas tercih edildi. Amacımız bütün tarihi değerlerimizi turizme kazandırmakla beraber, daha yaşanabilir bir Talas oluşturmak. Etkinliklerin ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum"

Hafta hakkında bilgiler veren Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Eda Velibaşoğlu ise, Ekim ayının ilk haftası kutlanan mimarlık haftasının bayram nedeniyle ileri tarihe alındığını kaydederek, iki yılda bir yapılan ulusal mimarlık sergisinin tarihi Ali Saip Paşa Sokağı’ndaki Tol Kilise’de görücüye çıkacağını söyledi. Velibaşoğlu, "Sağlıklı kentler, mutlu kentler’ kapsamda boyama, algoritmik ve parametrik tasarımlar yapılacak. Mimarlar Tülin Hadi, Cem İlhan ve Gökhan Avcıoğlu öğrencilerle buluşacak. Şehrimizdeki 4 üniversitede bulunan mimarlık fakültesi öğrencilerine açık olacak etkinliklerimizin kendilerini geliştirmeleri açısından faydalı olacağına inanıyorum. Bu faaliyetler halka da indirgenerek katılmaları sağlanacak. Özellikle kent bulmacasında tarihi dokudaki yerlerin şenlik havasında öğretildiği etkinlikler olacak." diye konuştu.