Talas İlçesi’nde bir ilköğretim okulunda minik öğrencilere Medya Okuryazarlığı bilinci aşılamak için “Medya Köşesi” oluşturuldu.

Talas Osman Kalpaklıoğlu İlköğretim Okulu 4.sınıf öğretmeni Dursun Kara, öğrencilere okuma alışkanlığı aşılamak ve gündem hakkında öğrencileri ‘bilinçli gençler’ olarak yetiştirmek amacıyla, sınıflarında ‘Medya Köşesi’ oluşturdu.

Öğrencilere bu etkinliği 2006’dan beri yaptığını belirten Kara, bu köşede aylık dergiler, romanlar ve hikayeler bulundurduğunu, ayrıca haftalık olarak aldığı yerel gazetelere de yer verdiğini söyledi.

4. sınıf eğitmeni Dursun Kara, "Daha önceki yıllardan itibaren, okulumuzda “Medya Köşesi” adında bir köşemiz var. Amacımız, serbest etkinlikler dersimizde 4. ve 5.sınıflarda, çocuklara okuma sevincini yaşatmak. Seviyeye uygun olarak, 1.sınıfların 2.döneminden itibaren “Medya Köşesi” diye bir köşe düzenliyoruz” dedi.

Medya Köşesi’nde çocukların okuyacağı türde masalların, seviyeye uygun romanların, hikayelerin yer aldığını belirten Kara, “Bunun yanında çevremizdeki olaylardan haberdar olma noktasında çocuklarımıza Medya Okuryazarlığı’nın bilincini ve farkındalığını geliştirmek amacıyla, Kayseri’mizde yayınlanan yerel gazeteleri haftanın bir saatinde birlikte okuyor, olayların kritiğini birlikte yapıyoruz. Böylece çocuklarla karşılıklı fikir alışverişi yapıyoruz” ifadesinde bulundu.

Kara, “Medya köşemizi zenginleştirmek amacıyla kütüphaneleri ayda bir ve ya iki ayda bir dolaşarak Minik Çocuk, Meraklı Minik gibi dergilerin geçmiş sayılarını alıyoruz. Bunlar 1 ay medya köşemizde bekliyor, 1 ay sonra yenilerini getiriyoruz, bir öncekileri de çocukların kendilerine dağıtıyoruz. Bununla birlikte yine Medya Köşemiz’i zenginleştirmek amacıyla Kültür Bakanlığımıza ‘Medya köşemizde kaynak eksikliğimiz var’ diye bir yazı yazdım, Kültür Bakanlığı da sağ olsun kitaplar gönderdiler” dedi

Kara, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu seneki medya köşemizde biraz daha değişiklik yaptık, haftanın köşesi diye bir manşet açtık. Haftanın manşetinde çocukların hep beraber okudukları bir gazeteden beğendikleri bir manşeti, Medya Köşemizde manşete taşıyoruz. Bu manşet bir hafta kalıyor ve bir hafta sonra yeni gazetelerden çocuklar hangi manşeti beğenirlerse, onu haftanın manşeti yapıyoruz. Bunun yanında medyanın geçmişiyle ilgili öğrencilerimize farkındalık oluşturmak amacıyla ‘100 Yıl Önce Medya’ diye bir köşe açtıklarını da sözlerine ekleyen Kara, ‘Amacımız, dediğimiz gibi, çocuklarımıza Medya Okuryazarlığı kazandırmak, çevresinde yaşanan olayın yorumunu ve kritiğini yapabilmeleri, olayların farkında olabilmeleri amacıyla, serbest etkinlik dersimizin bir konusu ve sosyal bilgiler dersimizin de konularıyla bağdaştığı için böyle bir köşe düzenledik.”