Makina Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şubesi tarafından ’Asansörlerin son kontrolleri’ eğitimi düzenlendi.

Toplantıda bir konuşma yapan MMO Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, "Geçmişte gerek ilimizde, gerekse ülkemizde asansör kaynaklı, yaralanmalı ve ölümle sonuçlanan birçok kaza meydana gelmiştir. Bildiğiniz üzere 2011 yılından itibaren asansör periyodik kontrolleri yasa gereği zorunlu hale getirilmiştir.

Asansör periyodik kontrollerinin zorunlu olmasına müteakip, ilimizde hizmet veren gerek insan gerekse yük taşımacılığında kullanılan asansörler, yönetmelikler dâhilinde belediyelerce protokolleri yapılan A tipi muayene kuruluşlarınca denetlemeye başlanmıştır. Denetlemeler sonucunda hizmet veren birçok asansörün yönetmeliklere ve güvenli kullanıma uygun olmadığı gerçeği ortaya çıkmıştır" dedi.

Fener ayrıca, "Bu asansörlerin yönetmeliklere uygun olması ve güvenli kullanılabilmesi için bir takım revizyonların yapılması gerekmiş, bu durum ise vatandaşlarımıza ilave maddi yükümlülükler getirmiştir. Gerek, geçmişte yaşanan asansör kazalarını, gelecekte önlemek, gerekse günümüzde yeni yapılan asansörlerin tekniğine ve yönetmeliklere uygun olup olmadığının denetlenmesi, ruhsatlandırılması ve vatandaşlarımıza ilave revizyon külfetini ortadan kaldırma adına, asansör olarak ifade edilen taşıyıcı makinaların güvenli kullanılması adına, sektörde hizmet veren, gerek belediye çalışanı, gerek kamu çalışanı, gerekse yapı denetim şirketlerinde çalışan meslektaşlarımızın asansörlerin son kontrollerini eksiksiz yapabilmeleri gerekmektedir.

Bilindiği üzere asansörlerin periyodik kontrol hizmeti Türkiye genelinde birçok ilde Makina Mühendisleri Odasınca başarılı bir şekilde verilmektedir. Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi olarak, ilimize bağlı bazı ilçelerde ve temsilcilik olarak hizmet verdiğimiz birçok ilde bu hizmeti en iyi şekilde verme gayreti içerisindeyiz. İlimiz genelinde hizmet vermediğimiz ilçelerimizde de, kamusal sorumluluk duygularıyla verilen hizmetlerin takipçisi ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme anlayışı içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.