Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Fener, "Yıllardır sevinç, coşku ve bir o kadar da gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 91. seneyi devriyesini karşılamaktayız. Cumhuriyet; Türk Milleti için sadece bir yönetim şekli değil, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin ve kurtuluş savaşının sonucunda elde ettiği bir büyük zaferin sonucudur" ifadesinde bulundu.

Destansı bir kurtuluş mücadelesi sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dili, bayrağı, marşı ve başkenti ile temel niteliklerinin hiçbir zaman tartışmaya açılamayacağı gibi, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ilelebet korumak hepimizin asli görevidir" diyen Fener, "Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti‘ni, toplumsal huzuru en üst seviyede yaşatarak, bölgesinde ve dünyada daha güçlü kılmak hepimizin vereceği ortak çaba, özveri ve hoşgörü ile mümkün olacaktır. Huzur ve refah dolu yarınlara ulaşmak için el birliği ile çalışarak, milli birlik ve beraberliğimize sonuna kadar sahip çıkarak, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azim ve de kararlılığını hiçbir zaman kaybetmemiz gerekmektedir" şeklinde konuşarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

" Atatürk‘ün 29 Ekim 1923 tarihinde "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, şüphesiz O‘nun Türk Milletine bıraktığı en büyük mirasıdır. Millet olarak hiçbir zaman esareti kabul etmemiş, kölelik ve boyunduruk altında kalmayı her daim ar kabul etmişizdir. İşte bu yüzdendir ki Cumhuriyet, Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şeklidir. "Yurtta barış ve dünyada barış" düsturuyla iç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilen devletimiz, bundan sonraki siyasi ve sosyal hayatında da insanlık onur ve şerefine yakışır bir halde hızlı ve kararlı adımlarla ilerlemesini sürdürecek, cumhuriyetin getirdiği kazanımları en güzel şekilde korumasını bilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramı‘nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kurucu kahramanları ve şehitlerimizi hayranlıkla ve minnetle anıyor, hepsine Cenab-ı Allah‘tan rahmet diliyorum."