Büyükşehir Belediyesi’nin tiyatro sezonunun açılışına Çocuklar Duymasın adlı dizide oynadığı Emekli Müsteşar Kemal rolüyle de tanınan ünlü oyuncu Ferdi Akarnur katıldı. Akarnur, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nda gençlerle bir araya gelerek oyunculukla ilgili soruları cevaplandırdı.

Büyükşehir Belediyesi’nin tiyatro sezonunun açılışı nedeniyle düzenlenen söyleşide bir konuşma yapan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, geçen yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından 200’e yakın kültür-sanat etkinliği gerçekleştirdiklerini ve bu etkinlikleri 600 bine yakın insanın izlediğini söyledi. Bu yılki hedeflerinin 1 milyon izleyiciye ulaşmak olduğunu belirten Durukan, Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali hakkında da bilgiler verdi. Festivalin 9 yıl önce başladığını dile getiren Durukan, "Şu ana kadar festivalimize Kayseri’nin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışından 250 okul katıldı. Sahnelenen oyunlarda 150 bin izleyiciye ulaştık. Festivalimizin onuncusunda 200 bin izleyici hedefliyoruz" dedi.

Durukan daha sonra Ünlü Oyuncu Ferdi Akarnur’a katılımından dolayı bir plaket verdi. Söyleşide öncelikle tiyatro hakkında görüşlerini açıklayan Ferdi Akarnur, "Tiyatro için bir kabiliyet gerekiyor; ama kabiliyeti olanların da emek vermesi lazım" dedi. Geçmişte amatör tiyatro yapmak için çok zorluk çektiklerini ifade eden Akarnur, Kayseri’de pek çok olanak olduğunu ifade ederek gençlerin bu imkanları değerlendirmesini istedi.

Söyleşiye katılan gençlerin sorularını da cevaplayan Akarnur, bir soru üzerine Kayseri’de kültür ve sanata yönelik ciddi bir anlayışın olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nin örnek gösterdi. Akarnur, kültür merkezi salonunu gezdiğini dile getirerek bu denli güzel salonların İstanbul’da dahi bulunmadığını söyledi.