Odaklı Yerel Kalkınma Grubu (OYKA), Bozok Üniversitesi’nin daveti üzerine Sorgun Meslek Yüksekokulu’nda “Proje Tabanlı Kariyer Planlaması” konulu konferans verdi.

Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak’ın açılış konuşmasının ardından söz alan Sorgun MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Yusuf Sert, "Okulumuza gelerek değerli bilgilerini bizler ve öğrencilerimizle paylaşan değerli hocalarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi. Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Özsoy yaptığı konuşmada, kariyer planlamasının gelişmiş ülkelerde meslek seçiminden önce yapıldığını böylece öğrenimleri boyunca öğrencilerin bilinçli bir şekilde mesleki donanıma sahip olduklarını ve gençlerin proje odaklı kariyer planlamaları yapmaları halinde mezuniyet sonrasında hem sevecekleri işi yapacaklarını hem de ekonomik olarak daha iyi şartlarda iş bulma imkanı elde edeceklerini söyledi.

Doç. Dr. Birol Akgül de, doğru teknikler kullanarak proje yazılamadığı için birçok hibe fonundan yeterince faydalanılamadığını ve bu desteklerin girişimcilere ulaşmadan fon merkezine geri döndüğünü ifade ederek girişimcilerin iyi bir proje yazabilmeleri için çerçeve projeleri, teknik projeleri ve nihai olarak da uygulama projelerini kurallara uygun şekilde yazmalarının şart olduğunu dile getirdi.

Öğr.Gör. Abdulkadir Dağlı da yaptığı konuşmada, "Piyasanın ihtiyaçlarına göre doğru planlama yapılamaması nedeniyle işverenler personel ararken, mezunlar da iş arıyor. Mezunlar istihdama katılmakta zorlanırken, "kalifiye eleman aranıyor" ilanları gazetelerde her gün biraz daha fazla yer alıyor. Bu denklemde nitelikli personel olmak düğümü çözen önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Projeler, nitelikli insan kaynağı oluşturmak için önemli fırsatlar sunuyor" dedi. Erciyes Üniversitesi Odaklı Yerel Kalkınma Kulübü Başkanı Merve Nur Yaşar da, üniversitede öğrenim görenlerin kariyer planlamalarını yaparken öğrenci kulüplerinden destek almaları gerektiğini ifade etti.